SOSYAL GİRİŞİMCİLER İLE TECRÜBE PAYLAŞIMI

DP4ZScvW4AAVM3D

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Ticaret Genç KADEM Kulübü işbirliğinde “Sosyal Girişimciler ile Tecrübe Paylaşımı” seminer dizisi bugün itibariyle başladı. Toplumda değişimin nabzını tutan, alanlarında başarılı, deneyimli kişilerle birlikte olacağımız seminer dizisinin ilk konuğu İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü aynı zamanda Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz oldu.

Doç. Dr. E. Sare Aydın Yılmaz sosyal girişimci kimdir, sosyal girişimciyi girişimciden ayıran özellikler nelerdir üzerinde durarak sosyal girişimciliğin önemini vurguladı.

Aydın; sosyal girişimcilerin amacı toplumsal sorunlara sürdürülebilir çözümler üretmektir. Türkiye bu konuya yabancı bir ülke değil. Yardımseverlik tarihimizden, kültürümüzden geliyor. O nedenle Filistin ve Halep’teki dramlara karşı hızlı reaksiyon alıp organize olabiliyoruz.

Aydın; Sosyal girişimcilikte vurgulanan noktanın bir sorunun çözümü için bireyin inisiyatif alarak yaratıcı bir düşüncenin hayata geçirilmesidir. Bu modelde sivil toplum kuruluşunun aksine kolektif bir çabadan çok bireyin yaratıcılığı ve kapasitesine önem atfediliyor. Sosyal girişimci ancak ürettiği çözümler toplumca benimsendikçe toplumsal destek görür ve vakıf, dernek, şirket gibi çeşitli modellerde örgütlenir. Dolayısıyla her sivil toplum kuruluşu sosyal girişim olarak nitelendirilmemelidir.

Aydın; sosyal girişim yaklaşımının diğerlerinden farkını açıklamak için kullanılan yaygın bir benzetme; sosyal girişimlerin yalnızca balık vermek veya balık tutmayı öğretmekle yetinmedikleri, bunun yerine balık endüstrisini kökten değiştirmeyi hedefledikleri yönündedir.

Aydın; sosyal girişimcilik kişinin kendisini fiziksel, ruhsal olarak besleyen bir şey. Siz sosyal girişimci olurken sadece karşı tarafa yardım etmiyoruz aynı zamanda kendimizi de manevi açıdan güçlendiriyoruz.

Soru-cevap bölümünden sonra program toplu fotoğraf çekimi ile sonlandırıldı.

DP4l4jxWsAAI0YT DP4YPnpXcAAlmUu 4f52add3-ae16-400c-8e4f-a5c97a363a32                           DP5qvSUW4AA9eDR