OUTGOING STUDENTS CONTROL LIST FOR TRAINEESHIP

GİTMEDEN ÖNCE (BEFORE MOBILITY)

ÖNEMLİ!!

Dosyaları indiremediğiniz takdirde; ilgili evrağa sağ tuşa tıklayarak, bağlantısını  kopyalayıp yeni sekmede bağlantıyı URL kısmına yapıştırınız.

1. Misafir Kurumdan alınacak Davet Mektubu (Acceptance Letter from Receiving Institutiton)
  2. Learning Agreement for Traineeships – Before Mobility: Staj faaliyetinde bulunacaklar için, Staj yapacağı kurum, öğrenci ve bölümü arasında imzalanır. Bölüm Erasmus Koordinatörünün denetiminde doldurulur, imzalanır, Değişim Programları Koordinatörlüğüne teslim edilir.
  3. Staj Akademik Tanınma Formu: Zorunlu Stajı olan ve Erasmus Stajı ile zorunlu stajını eşleştiren öğrencilerimiz.
  4. Gerekli vize evrakları (Büyükelçilikten/Konsolosluktan istenecek): Öğrenci, büyükelçilik/konsolosluk sayfasında yazan gerekli evrakları kendisi hazırlar.
  5. Büyükelçilik/Konsolosluk Yazısı (Değişim Programları Koordinatörlüğün’den alınacak): Değişim Programları Koordinatörlüğü öğrencinin hareketliliğine ilişkin antetli kağıda resmi bir yazı hazırlar, öğrenciye verir.
  6. Pasaportun kimlik ve vize sayfalarının fotokopisi: Okunaklı şekilde Değişim Programları Koordinatörlüğüne teslim edilir.
  7. Sigorta Belgesi (Insurance Certificate): Türkiye ile bazı ülkelerin ikili sigorta anlaşmaları mevcuttur.
  8. Euro hesabının açtırılması: Öğrencinin Vize aldıktan sonra Vakıf Bank Mercan Şubesinden EURO hesabı açtırması gerekmektedir. Hibe euro olarak öğrencinin hesabına yatırılır. Öğrenci banka hesap cüzdanının fotokopisini ofise teslim eder.
  9. OLS (Online Linguistic Support) Erasmus Dil Desteği Başvurusu: Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından faaliyete katılacak olan öğrencinin mail adresine gönderilir.
  10. Erasmus Hibe Staj Sözleşmesi: Staj Hareketliliğinde bulunanlar için Değişim Programları Koordinatörlüğü ile öğrenci arasında imzalanır.
  11. Konaklama Başvuru Formu (Accomodation Form): Öğrenci, misafir kuruma konaklama seçeneklerini sorar ve seçeneklere göre karar verir ve konfirmasyon alır.
  12. Feragat Dilekçesi Staj Hareketliliğinden vazgeçenler bu dilekçeyi sunmak zorundadırlar.

DEĞİŞİM SIRASINDA (DURING MOBILITY)

1. Arrival Form
  2. Staj Anlaşması (Training Agreement-During Mobility): Staj anlaşmasının devamında yer alır. Öğrenci misafir kuruma gittiğinde 2 hafta içinde bu formu düzenler ve imzalı olarak Değişim Programları Koordinatörlüğüne iletilir. Öğrenci Ekle Çıkar sayfasında yapacağı her türlü değişikliği bölüm Erasmus Koordinatörünün onayı ve Değişim Programları Koordinatörlüğünün bilgisi dahilinde yapar.
  3. Extension form of Erasmus : Hareketlilik uzatma taleplerinde doldurulması gereken formdur.

DÖNDÜKTEN SONRA (AFTER MOBILITY)

1. Staj Anlaşması (Training Agreement-After Mobility)
  2. Katılım Sertifikası (Certificate of Attandance): Misafir olunan kurumdan imzalı ve mühürlü şekilde alınır. Kalış süresini belirtir.
  3. Öğrenci Nihai Rapor Formu (Student Final Report Form sent from Mobility Tool)
  4. Pasaportun ilk(fotoğraflı), giriş-çıkış ve vize sayfalarının fotokopileri (Photocopy of Passport ID Page, visa and entry-exit page): Okunaklı şekilde fotokopileri Değişim Programları Koordinatörlüğüne iletilir.
  5. Pasaportun ilk(fotoğraflı), giriş-çıkış ve vize sayfalarının fotokopileri (Photocopy of Passport ID Page, visa and entry-exit page): Okunaklı şekilde fotokopileri Değişim Programları Koordinatörlüğüne iletilir)