2013-2014 Erasmus Öğrenim Hibeleri

Sevgili Öğrenciler,

2013-2014 dönemi öğrenim hareketliliği için hibe dağıtımında Ulusal Ajans tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesine ayrılan 138.250 Avro’luk hibeden yaklaşık 54 öğrencinin yararlanabileceği belirlenmiştir. Bu hibe dağıtılırken öğrenciler başvuruları sırasında hesaplanan Erasmus yerleştirme puanlarına göre sıralanmıştır. 54. hibeli öğrenciden sonra gelen 24 hibesiz öğrenci için ilk etapta koordinatörlüğümüz İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti ile görüşmüştür ancak olumlu sonuç alınamamıştır.

Buna göre, hibesiz listesinde yer alan öğrencilerimize şu an hibe verememiş olsak da, yıl sonuna doğru Ulusal Ajans’dan isteyeceğimiz ek hibe düşünüldüğünde başvuruların büyük kısmını hibelendirebileceğimizi tahmin ediyoruz. Bu nedenle hibe çıkmaması nedeniyle aceleyle başvurunuzu iptal etmemenizi ve ilerideki gelişmelere göre karar vermenizi  öneririz. Önceki yıllardaki deneyimlerimize dayanarak bilmenizi isteriz ki hibesiz olarak başladığınız Erasmus dönemi içerisindeyken de elimizdeki bütçe yettiği kadarıyla sıralamaya göre, mümkün olursa 24 öğrencinin tamamı da  hibelendirilecektir.

Değişim hakkından vazgeçen öğrencilerin hibeleri, yedek liste sıralamasından bir sonraki adaya aktarılacaktır. Aşağıdaki linkten  listenin en güncel halini bulabilirsiniz.

Kendisine hibe çıkmayan öğrencilerimizden hibesiz olarak Erasmus değişim programına gitmek isteyenlerin, HİBESİZ Sözleşmeleri’ni karşı üniversitelerine gitmeden önce Ofisimizde imzalamaları gerekmektedir. Güz döneminde gidecek öğrencilerimizin bazıları imzalamıştır, imzalamayanların da en geç 13 Eylül 2013 Cuma saat 17:00’ye kadar ofisimize gelmeleri gerekmektedir. Bu evrakı belirtilen tarihe kadar sağlamayanların bu yıl güz döneminde Erasmus değişim programına gitmeyeceği varsayılacaktır. Bahar döneminde gidecek öğrencilerimiz için tekrar duyuru yapılacaktır, kendilerinin aceleyle başvurularını iptal etmemelerini öneririz.

Kendisine hibe çıkmadığı için değişim hakkından vazgeçen öğrenci önümüzdeki yıl Erasmus değişim programına başvurma hakkına sahiptir. Fakat yerleştirilebilmek için gerekli tüm başvuruları ilk seferde olduğu gibi yeni baştan yapması gerekmektedir.

İyi dileklerimizle,

Erasmus Ofisi

Güncel listeye buradan ulaşabilirsiniz.