THE ERASMUS+ TRAINEESHIP MOBILITY ENGLISH PROFICIENCY EXAM FOR 2021-2022

2021-2022 Akademik Yılı Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvurusunda bulunan öğrencilerimiz için İngilizce Sınavı aşağıdaki tarihlerde yapılacaktır.

YAZILI SINAV:

Sınav Tarihi: 12.04. 2021 Pazartesi

Sınav Yeri: Blackboard Open LMS

Sınav Saati: 17:00-19:00

• Sınava sadece, başvuru tarihleri içerisinde Online başvuruda bulunarak başvuru evraklarını ve İngilizce transkriptlerini Erasmusport’a yüklemiş adaylar katılabilecektir.
  • Sınav Blackboard Open LMS üzerinden online olarak yapılacaktır. Sınava girecek adaylara Blackboard üzerinden sınav tanımlaması yapılacak ve sınav esnasında Zoom link’i üzerinden aynı anda kameraları  sınav boyunca açık şekilde gerçekleştirilecek. Zoom açmayan öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.
  • Sınav başlamadan 15 dakika öncesine adaylar sisteme girmeli  ve Zoom üzerinden öğrenci kimlik kartları veya geçerli bir kimlik kartı göstermeleri gerekmektedir.
  • Sınava sadece isim listesinde adı olan adaylar katılabilecektir. Sınava katılacak adaylar yanlarında öğrenci kimliklerini bulundurmak zorundadır. Salon görevlileri, sınav süresi içerisinde karşılaşacakları sınav kuralları dışında gerçekleşecek eylemlerde işlem yapmaya yetkilidir.
  • Dil belgesi sunmuş adaylar dilerlerse Erasmus+ English Proficiency sınavına da katılabilirler. Sınav sonrasında yüksek olan sınav sonucu dikkate alınacaktır. Sistem dil puanı girmiş olan öğrncilerin, geçerli dil belgesini yüklemeyen adaylar sınava girmek zorundadır.
  • 2021 Mart ayında öğrenim hareketliliği İngilizce sınav puanlarını kullanmak isteyen adaylar, Staj hareketliliği İngilizce sınavına girmek zorunda değillerdir. Aynı akademik yıl içerisinde girilmemiş sınav sonucu kabul edilemez.
  • Sözlü sınava girmek için adayların yazılı sınavdan en az 65/100 almak zorundadırlar.
  • Yazılı İngilizce sınavın katkısı %75 olacaktır.

Sınav isim listesi için buraya tıklayınız.

SÖZLÜ SINAV:

Sınav Tarihi: 15.04. 2021 Perşembe

Sınav Yeri: Blackboard Open LMS

Sınav Saati: 17:00-19:00

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar neticesinde Erasmus Ofis web sayfasında ilan edilecektir.

• Sözlü sınava sadece yazılı sınavdan 65/100 ve üstü alan adaylar katılabilecektir.
  • Sözlü sınav pogramında her aday için Blackboard Open LMS sistemi üzerinden 10 dakikalık süre tanımlanacaktır. Adayların sınav programı ve mülakatı gerçekleştirecekleri solan görevlileri ayrı olarak tanımlanacaktır.
  • Teknik problemlerden dolayı kaynaklanacak geçikme ve aksaklıklar için 15 dakika öncesinde adayların sistemde hazır beklemesi önerilmektedir.
  • Sözlü sınavın İngilizce sınav sonucuna katkısı %25 olarak belirlenmiştir.
  • Sözlü sınav sonucu neticesinde toplam puanı 65 ve üstü olamayan adaylar Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği’ne katılmaya hak kazanamazlar.

The Erasmus+ Traineeship Mobility English Proficiency Exam for  2021-2022 will be held on as follows;

WRITTEN EXAM

Date of Exam: 12.04. 2021 Monday

Place of Exam: Blackboard Open LMS

Time of Exam: 17:00-19:00

• Only candidates who uploaded their required documents during the Erasmus application period will be able to take the Erasmus English Proficiency exam.
  • The Exam will be held on via the Blackboard Open LMS system. The exam will be assigned on the system and candidates must open their camera via created zoom link during the exam. The exam will not be valid in case of not opened zoom account.
  • The candidates must show their student cards or any related ID document to the zoom before taking the exam.
  • Only candidates who have listed on the exam list will be able to take the Erasmus English exam.
  • The candidates who have uploaded a language certificate during the application period are also allowed to take the Erasmus English exam. The higher score will be considered after the results of the exam. The candidates who had written English scores in their application form, but not uploaded a valid result certificate must take the English exam again.
  • The candidates who have taken the English exam which carried out in March 2021 are able to use their scores for Traineeship mobility as well. The English score which is not in the same academic term will be accepted.
  • Only candidates who had taken 65/100 from the written exam will be awarded to take the speaking exam.
  • The contribution of writing exam is 75%

You can download the name list of exam here;

SPEAKING EXAM:

Date of Exam: 15.04. 2021 Thursday

Place of Exam: Blackboard Open LMS

Time of Exam: 17:00-19:00

the list of candidates will be posted according to the result of the written exam.

•  The class and teachers will be organized on the blackboard system according to the list of candidates, and each candidate will have 10 min. for the speaking exam.
  • Due to the technical problem, please be ready at least 15 min. before taking your speaking exam. The teachers will accept you by one by.
  • The contribution rate of the speaking exam is 25%