2020-2021 ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI / THE ERASMUS+ TRAINEESHIP MOBILITY APPLICATIONS 2020-2021

2020-2021 Güz ve Bahar Dönemi Erasmus+ Staj Hareketliliği Başvuruları

 

1 ) Uygunluk Kriterleri:

  • Öğrencinin yükseköğretim kurumu bünyesinde örgün eğitim kademelerinin herhangi birinde (birinci, ikinci veya üçüncü kademe) bir yükseköğretim programına kayıtlı, tam zamanlı öğrenci olması
  1. a) Birinci kademe (Lisans) öğrencilerin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.20/4.00 olması
  2. b) İkinci ve üçüncü kademe (Yükseklisans, Doktora) öğrencilerin kümülatif akademik not ortalamasının en az 2.50/4.00 olması
  • Yüksek lisans ve doktora düzeyinde ilk dönem başvuran ve henüz seçim yapılan yükseköğretim kurumunda transkripti oluşmamış öğrenciler için bir önceki yükseköğretim kademesinde alınan mezuniyet notu kullanılır.
  • Öğrenim hareketliliği için yeterli sayıda ECTS kredi yükü olması
  • Mevcut öğrenim kademesi içerisinde daha önce Erasmus faaliyetlerinden yararlanılmışsa, yeni faaliyetle beraber toplam sürenin 12 ay’ı geçilmeyecek olması

2) Başvuru Adımları:

  • Öğrenciler 09 Mart – 27 Mart 2020 tarihleri arasında Erasmusport “Erasmus + Öğrenci Başvuruları” sayfası aracılığıyla on-line başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
  • Sistemden başvuru 09.03.2020 saat 00:00’dan önce aktif olmayacaktır.
  • Öğrencinin sistemde kaydı yok ise, öncelikle kayıt oluşturması gerekmektedir.
  • Oluşturulan Erasmusport hesapları Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından etkinleştirilecektir. Mevcut hesaplarını etkinleştirmek isteyen adaylar, erasmus@ticaret.edu.tr adresine İsim, Soyisim ve e-mail adreslerini yazarak etkileştirme kodu talep edebilirler.
  • Hesap oluşturmuş ve şifresini kaybetmiş adaylar, şifre unuttum kısmından şifrelerini güncelleyebilirler. Güncelleme maillerine ulaşmak için hesabınızın Office 365 üzerinden açılması gerekmektedir.

 

     Hareketlilik tarihi en son 30 Mayıs 2021 olacak şekilde staj hareketliliği gerçekleştirilmelidir.

 

3) Yazılı Sınav:

 

Yazılı sınav tarihi ve salon bilgileri Değişim Programları Koordinatörlüğü web sitesinde duyurulacaktır.

2020-2021 Erasmus Öğrenim Hareketliliği için İngilizce Sınavına girmiş ve sıralamaya dahil olan öğrenciler ilgili puanlarını başvuru formunda belirtmek koşulu ile kullanabilirler ayrıca puanlarını yükseltmek isteyen öğrencilerimiz de ilgili sınava girebilirler. Sınav sonucunda başvurulan akademik yıl içerisinde Erasmus Hareketliliği için girilen İngilizce Yeterlilik Sınavlarından yüksek olanı temel alınacaktır.

4) Seçim Kriterleri:

  • GNO: %50
  • İngilizce Dil Yeterlik Sınavı: % 50

(Toplam 100 puan üzerinden)

Şehit ve gazi çocuklarına: +15 puan

Engelli Öğrencilere (engelliliğin belirlenmesi kaydıyla): +10 puan

Dezavantajlı / Özel ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin seçilmeleri durumunda, kendilerine ek hibe desteği sağlanabilecektir. Ek hibe oranı alınacak olan toplam Erasmus hibesini geçemez. Daha ayrıntılı bilgi almak için koordinatörlüğümüzü ziyaret edebilirsiniz.

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında haklarında koruma, bakım veya barınma kararı alınmış öğrencilere: +10 puan

Vatandaşı olunan ülkede hareketliliğe katılma: -10 puan

Hareketliliğe seçilen öğrenciler için, Yükseköğretim kurumu tarafından hareketlilikle ilgili olarak düzenlenen toplantılara/eğitimlere mazeretsiz katılmama (öğrencinin Erasmus’a tekrar başvurması halinde uygulanır: -5 puan

Daha önce yararlanılan her bir faaliyet için: -10 puan

Daha önce yararlanma durumunda -10 puan uygulaması, önceki öğrenim kademesinde gerçekleştirilen veya yükseköğretim öğrenci/staj hareketliliği dışındaki hareketlilikler için uygulanmaz. Hareketlilik gerçekleştirmiş bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde tekrar başvurması halinde uygulanır.

 

 

ÖNEMLİ UYARI:

Öğrencilerimiz başvurularını yaparken @istanbulticaret.edu.tr uzantılı e-mail adreslerini kullanmalıdırlar. Kendi e-mail adreslerine, üniversitemiz web sitesinden girerek, oluşturdukları hesapları onaylayabilirler.

  • Öğrenciler ayrıca imzalı başvuru formunu ( 2 nüsha) geçerli not ortalaması gösterir transkriptleri ( 2 kopya-İngilizce ) ile birlikte, 27 Mart 2020 17:00 a kadar Sütlüce Yerleşkesi, 5. kat C-513 nolu Değişim Programları Koordinatörlüğü’ne teslim etmelidirler. Evraklarını teslim etmeyen adayların on-line başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Erasmus İngilizce sınavından muaf olmak isteyen adaylar için, partner üniversitenin talep ettiği dil yeterliliğini kanıtlayacak belge (Minimum B2 seviyesinde TOEFL, IELTS, PTE, YDS, YÖKDİL)

 

Staj arama sürecinde sizlere yardımcı olacak firmaların staj ilanlarına yer verilen arama veri tabanları aşağıdadır.

o    https://leonet.joeplus.org/

o    erasmusintern.org

o    http://www.iagora.com/work/en/internships

o    http://www.globalplacement.com/

o    http://www.praxisnetwork.eu/

 

Hatırlatma : Öğrencilerin kabul alacakları stajlar okudukları bölüm ile ilişkili olmalıdır !!

 

5) Hareketlilik Hibeleri

Öğrenciler Türk Ulusal Ajansı tarafından ayrılan üniversite bütçesine göre hareketlilik hibesi alır. Hibeler, öğrencinin faaliyetle ilgili masraflarının tamamını karşılamaya yönelik değil, yalnızca katkı niteliğindedir.

Öğrenciler hareketlilik hibesi almasalar da Erasmus programına katılma hakları vardır. Erasmus Öğrenci Değişim Programı veya Erasmus Staj Programı ile ilgili öğrenciler ( lisans, lisansüstü) her seviye için, sadece toplamda 12 ay boyunca hareketlilik hibesi alabilirler.

Ancak 12 ay’ı tamamlayan öğrenciler, hareketlilik hibesi almadan birden fazla Erasmus Değişim programı ve Erasmus staj Hareketliliğine katılabilir.

Öğrenci Erasmus Staj Programı için hareketlilik hibesi aldıysa aynı zamanda da, Erasmus Değişim Programı için hareketlilik hibesi alabilir.

Bu, öğrencilerin her seviyede Erasmus programlarına ( Erasmus Değişim veya Erasmus staj hareketliliği ) katılabileceği ve her biri için toplam 12 ay boyunca hareketlilik hibesi alabilir anlamına gelir.

Önemli Not: Okulumuz Erasmus Staj Hareketliliğini hibeli olarak minimum 2 ay (60 gün)  olacak şekilde belirlemiştir.

2020-2021 Akademik Yılı tahsis edilen hareketlilik hibe tutarlarını aşağıda görebilirsiniz;

Hayat pahalılığına göre ülke türleri Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler Aylık Öğrenci Staj Hibesi (€)
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 600
2. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya 400

6) Enstitü/Fakülte Hareketlilik Kontenjanları

Hareketlilik kontenjanları, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edile hareketlilik sayılarına göre belirlenmiştir. Atanmış hareketlilik sayıları enstitü ve fakültelerin bölüm sayıları, öğrenci sayıları ve anlaşma sayıları dikkate alınarak, tahmini olarak hesaplanmıştır. Artan hareketlilik sayıları veya boş kalan kontenjanlar, enstitü ve fakültelerin performansları, anlaşma sayıları, adayların başarı sırası, geçmiş hareketlilikler ve cinsiyet eşitliği gibi faktörler göz ününe alınarak, Erasmus Ofis ve Erasmus Komisyonu tarafından adil ve eşit olarak dağıtılacaktır.

The Erasmus Mobility Quotas

 

 

 

 

 

2020-2021 Erasmus+ Traineeship Mobility Applications

Students, who wish to participate in the Erasmus Program in 2020-2021 Semester, should follow the guidelines below:

 

1) Eligibility Criteria:

  • Student must be full-time student to enrolled in a higher education programme the level of formal education (1st, 2nd or 3rd grades) in higher education institutions.
  • Minimum GPA of 2,20/4.00 for undergraduate students; minimum GPA of 2,50/4.00 for graduate students
  • Master’s and doctoral level students who apply first term and not yet occured transcript can use the notes taken during the previous graduation.
  • For Learning mobility : a sufficient number of ECTS credits to be load
  • If previously benefited from activities in the current education level , the new activity is not passed along the total duration of 12 months

 

2) Application Procedure:

Student must submit the application in two steps:

  • Students must apply through Erasmusport “Erasmus+Öğrenci Başvuruları” ONLINE page between March 9th  and  March 27th, 2020.
  • The application system will not be open before March 9th 2020 at 00:00
  • If you do not have a created account you must to create an account first.
  • If you already had an account and that needs to be confirmed, please request a confirmation code from Exchange Programmes Office, please send us an e-mail which written your full name, surname and e-mail address to erasmus@ticaret.edu.tr.
  • For updating account or password changing please log in with the office 365

 

IMPORTANT NOTICE: Our students need to use the e-mail addresses with “@istanbulticaret.edu.tr” domain name. They may access to their e-mail accounts through the link provided on our website and confirm the account they opened in the online application system.

  • Students must also submit the signed application form (2 copies) and transcript (2 copies) which shows current GPA, till March 27th 2020 17.00 to the Exchange Programs Coordinatorship (C-Block room number C-513) at Sütlüce Campus, 5th floor. Otherwise your online application will not be accepted.
  • Documentation to prove your level of fluency (in case that you speak a European language other than English, and want to go to a university where it is the language of instruction)

 

 

 

3) Take the Written Exam

  • The exam consists of a written test ( multiple choice reading / grammar/ vocabulary) with an essay paper and an oral exam.
  • All applicants will be invited and are required to take an English written exam prepared by Istanbul Commerce University English Preparatory Program. In order to take the oral exam, it is necessary to pass the written one.
  • Candidates who submit a valid English exam result ( TOEFL,YDS, IELTS, PTE, YOKDİL) will be exempted to take English exam.
  • The Exchange Programs Coordinatorship will announce the date and the classrooms for the written exam on the Erasmus website of Istanbul Commerce.
  • The examination provides reliable assessment at the level B2.

 

Previous Participation for each mobility: – 10

 

4) Selection Criteria

  • GPA %50
  • English Language Proficiency Exam %50

( Total 100 point)

Erasmus Traineeship Mobility has to be end 30 May 2021

 

You can find traineeship below web sites:

o    https://leonet.joeplus.org/

o    erasmusintern.org

o    http://www.iagora.com/work/en/internships

o    http://www.globalplacement.com/

o    http://www.praxisnetwork.eu/

 

Important: The internship place must be be compatible with your Education field!!

 

If participated mobility before, for each mobility : – 10

 

5) Mobility Grants

Students receive mobility grants according to the university budget allocated by the Turkish National Agency. The mobility grants are not for covering all the expenses of study abroad periods. Mobility grants’ purpose is to support students during their study abroad periods. Students can choose not to receive theirmobilitygrants. Students are eligible to participate in the Erasmus program even though they may not receive mobility grants. Regarding Erasmus Student Exchange Program or Erasmus Internship Program, students can receive mobility grants only for 12 months in total, for each level of education (undergraduate, graduate, post-graduate). However students, who completed 12 months at a level, can participate in Erasmus Exchange program for more than once without receiving mobility grants. However, (s)he can participate in Erasmus Exchange program or Erasmus Internship Program once again without receiving mobility grants. If the student participated in Erasmus Exchange program at a level of higher education with grant, that student can participate in the Erasmus Exchange program at the same level again without grant, on the condition of getting approval by the Faculty. If the student received mobility grants for Erasmus Internship Program, (s)he can also receive mobility grants for Erasmus Exchange Program, as well. This means, students can receive mobility grants for 12 months in total for each of the Erasmus programs (Erasmus Exchange or Erasmus Placement), at each level.

Important Note: Our school has decide that Erasmus+ Internship Mobility will be at least 2 months (60 days) as a student.

Please find the mobility grant amounts which are allocated in 2020-2021 Academic Year.

Countries In accordance with Daily Expenses Host Countries in Mobility Monthly Student TraineeshipMobility Grant (€)
1. ve 2. Grup Program Ülkeleri Birleşik Krallık, Danimarka, Finlandiya, İrlanda, İsveç, İzlanda, Lihtenştayn, Lüksemburg, Norveç, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Güney Kıbrıs, Hollanda, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz, Yunanistan 600
2. Grup Program Ülkeleri Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Macaristan, Makedonya, Polonya, Romanya, Slovakya, Slovenya 400

7) Enstitute/Faculty Mobility Quotas

The mobility quotas have been determined according to the accepted mobility number by Natinal Agency. Allocated mobility number has been proportioned regarding to student number of each faculty and institute, inter-institutional agreements number as well. Distribution of extra quotas or left empty places will be in charge of Erasmus Commission. The number of the bilateral contract, performance of department/faculty/institute, score of candidate, past mobilities, balance of gender, etc. will be considered when extra fund and quotas have been shared.

The Erasmus Mobility Quotas