2014-2015 ERASMUS+ HİBE ALMAYA HAK KAZANAN ÖĞRENCİLER

2014-2015 Erasmus+ Öğrenim Hibeleri

Sevgili Öğrenciler,

2014-2015 dönemi öğrenim hareketliliği için hibe dağıtımında Ulusal Ajans tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesine ayrılan 88,850 Avro’luk hibeden yaklaşık 47 öğrencinin bir akademik dönem (güz veya bahar) yararlanabileceği belirlenmiştir. Bu hibe dağıtılırken öğrenciler başvuruları sırasında hesaplanan Erasmus yerleştirme puanlarına göre ve 1. Sınav kazananlar listesini takiben 2. Sınav listesini kazananlar olarak sıralanmıştır. 47. hibeli öğrenciden sonra gelen 25 hibesiz (yedek liste) öğrencimiz yaklaşık olarak hibesi hesaplanmış olan 47 öğrencimizin hesaplamalarındaki değişiklikler ve bu öğrencilerin Erasmus hakkından feragat etmeleri durumunda yedek listededeki öğrenciler hibe alabilme ihtimaline sahiptir.

Buna göre, yedek listede yer alan öğrencilerimize şu an hibe verememiş olsak da, yıl sonuna doğru Ulusal Ajans’dan isteyeceğimiz ek hibe düşünüldüğünde ve 47 öğrencinin 5 aydan daha kısa kalması durumunda yedek listedeki öğrencilerimizin belli bir bölümününde hibelendirileceği ihtimali göz önünde bulundurularak yedek listedeki öğrencilerimize hibe çıkmaması nedeniyle aceleyle başvurularını iptal etmemelerini ve ilerideki gelişmelere göre karar vermelerini  öneririz. Önceki yıllardaki deneyimlerimize dayanarak bilmenizi isteriz ki hibesiz olarak başladığınız Erasmus dönemi içerisindeyken de elimizdeki bütçe yettiği zaman da sıralamaya göre sizleri hibelendireceğiz.

Değişim hakkından vazgeçen öğrencilerin hibeleri, yedek liste sıralamasından bir sonraki adaya aktarılacaktır. Ekte listenin en güncel halini bulabilirsiniz.

Hibe almaya hak kazanan öğrencilerimizin Vakıf Bank Mercan Şubesinden kendi adlarına Euro Hesabı açarak, hesap numaralarını gösteren dekontları ile birlikte ofisimize Hibe Sözleşmesi imzalamaya gelmeleri gerekmektedir. Bahar döneminde gidecek öğrencilerimiz bu işlemi gitmeden önce yapabileceklerdir.

Kendisine hibe çıkmayan öğrencilerimizden güz döneminde hibesiz olarak Erasmus değişim programına gitmek isteyenlerin, HİBESİZ Sözleşmeleri’ni karşı üniversitelerine gitmeden önce Ofisimizde imzalamaları gerekmektedir. Güz döneminde hibesiz gidecek öğrencilerimiz isterlerse haklarını bahar dönemine kaydırabilirler veya haklarından feragat edebilirler. Hakkından feragat edecekler veya hakkını bahar dönemine kaydıracak öğrencilerimizin en geç 8 Ağustos Cuma günü mesai bitimine kadar dilekçelerini Ofisimize teslim etmeleri gerekmektedir. Bahar döneminde gidecek öğrencilerimiz için tekrar duyuru yapılacaktır, kendilerinin aceleyle başvurularını iptal etmemelerini öneririz.

Kendisine hibe çıkmadığı için değişim hakkından vazgeçmeyi düşünen öğrencilerimiz önümüzdeki yıl Erasmus değişim programına başvurma hakkına sahiptir. Fakat yerleştirilebilmek için gerekli tüm başvuruları ilk seferde olduğu gibi yeni baştan yapması gerekmektedir.

İyi dileklerimizle,

Değişim Programları Koordinatörlüğü

15.01.2015 tarihli güncel Listeye buradan ulaşabilirsiniz.