ERASMUS+ HAREKETLİLİKLERİNE YÖNELİK ÖNEMLİ DUYURU/THE IMPORTANT NOTICE REGARDING TO ERASMUS+ MOBILITIES

Değerli Öğrenciler,

Tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını sebebiyle Erasmus+ Hareketlilikleri geçici bir süre olarak durdurulmuştu. Yüksek Öğretim Kurumu ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın tarafımıza yapılan bildirileri ile hareketliliklerin Corona virüs salgını düşünülerek belli şartlara bağlı fiziksel veya sanal olarak gerçekleştirilmesi uygun görülmüştür.

Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği,

2020-2021 Fall veya Fall+ Spring dönemlerinde Erasmus+ hareketliliğine katılmak isteyen adayların, Corona virüs süreci nedeniyle nomination’ları şartlı olarak yapılacaktır. Adaylar, ülkelerin almış olduğu kısıtlamalar, uçuş yasakları, Covid-19 politikaları düşünülerek hareketliliklerin gerçekleşmeme ihtimalini göz önünde bulundurmak durumundadırlar. Hareketlilikle ilgili şartlar ve durumlar nihaii listeler açıklandığında ayrıca belirtilecektir.

Erasmus+ Staj Hareketliliği,

2020-2021 Erasmus+ Staj Hareketliliğine on-line başvurusunu yapmış adayların başvuruları geçerli sayılacak ve evrak teslimi için süre verilecektir. Staj Hareketliliği için yapılacak İngilizce yeterlilik sınavı, sürece göre planlanacaktır. 2020-2021 Öğrenim hareketliliği İngilizce sınavında başarılı olan adaylar, ilgili sınav sonucunu Staj hareketliliği için de kullanabileceklerdir.

Mezun aşamasında olan öğrencilerin staj hareketliliğine katılma süresi olan 12 ay Corona virüs salgını sebebiyle 24 aya uzatılmıştır. Mezun aşamasında olan adaylar staj hareketliliğini 24 ay içerisinde yapabileceklerdir. Değişim Programları Koordinatörlüğü’nün uygun bulması halinde, staj hareketliliği için ek başvuru dönemi açılabilecektir.

Dear Students,

As you may know, Due to the Covid-19 Erasmus+ Mobilities have been cancelled for a temporaray duration. Regarding to the meeting result between Higher Education Council Of Turkey and National Agency; Erasmus+ Mobilities will be carry out physical or virtual in a conditionally way as noticed.

Erasmus+ Study Mobility,

Candidates who want to participate in Erasmus + mobility in 2020-2021 Fall or Fall + Spring semesters will be conditionally nominated due to the Corona virus outbreak. Candidates have to take into account the possibility of mobility not carring out, considering the restrictions countries have taken, flight bans and Covid-19 policies. Mobility-related terms and conditions will be specified separately when final lists are announced.

Erasmus+ Traineeship Mobility,

The applications of candidates who have applied for 2020-2021 Erasmus + Traineeship Mobility on-line will be considered valid and time will be given for the submission of documents. English proficiency exam for Traineeship Mobility will be planned according to the process. Candidates who are successful in the 2020-2021 Study Mobility English exam will also be able to use the relevant exam result for Traineeship Mobility. The 12-month  which is the duration of participation of students in the graduation phase, has been extended to 24 months due to the pandemic. Candidates who are at the graduation phase will be able to do their mobility within 24 months. If the Exchange Programs Coordinatorship deems it appropriate, an additional application period can be opened for Traineeship Mobility.