CORONA ( Covid19) Virüsü Hakkında Erasmus+ Programlarından Yararlanan/Yararlanacak Öğrencilerimizin Dikkatine!

CORONA VİRÜS NEDENİYLE ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM KA103 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİK FAALİYETİNİ SONLANDIRMAK/ARA VERMEK VEYA FARKLI ÜLKEDE FAALİYETE BAŞLAMAK İSTEYEN

ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİ NOTU

Aralık ayında Çin’de görülen ve Avrupa’ya da sıçramış olan Corona (Covid-19) Virüsü ile ilgili olarak;

Türkiye Ulusal Ajansı; yararlanıcılarımızın Erasmus+ Programları kapsamında virüsten etkilenen bölgelere yapacakları hareketliliklerine ilişkin programlarını, iptal veya erteleme yönünde yeniden gözden geçirmelerini önemle tavsiye etmektedir.

Virüsten etkilenen bölgelere ve bu bölgelerden ülkemize yapılacak hareketliliklerin iptal edilmesi, ertelenmesi veya farklı bir yerde gerçekleştirilmesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “mücbir sebep” kabul edilecektir. Bu kapsamda, hareketliliklerinde değişiklik yapmak veya iptal etmek isteyen öğrencilerimizin, Değişim Programları Koordinatörlüğü’ndeki uzmanlarla ile iletişime geçmesi önem arz etmektedir.

1-Erasmus+ faaliyetinin tamamlanmadan dönülmesi:

Halihazırda İtalya veya virüsten etkilenen/etkilenebilecek diğer program ülkelerinde bulunan öğrencilerden Corona virüsü sebebiyle faaliyeti sonlandırmak ve Türkiye’ye dönmek isteyenlerin talepleri mücbir sebep kapsamında değerlendirilebilecek ve asgari sürenin altında kalsalar bile kaldıkları süre kadar hibe ödemesi yapılabilecektir.

Bunun yanında yükseköğretim kurumlarımızın Öğrenci Öğrenim/Staj Bireysel Hareketlilik Bütçesinin  elvermesi durumunda öğrencilerine ani gelişen bu durum için dönüş seyahat hibesi desteği vermesi mümkündür

2-Faaliyete ara verilmesi:

Faaliyeti sonlandırmak istemeyen ancak okullar resmi tatil olduğu için tatil süresince Türkiye’ye dönmek isteyenlerin resmi tatil kapsamında Türkiye’ye dönmeleri mümkündür. Resmi tatil bitip okullar açıldığında tekrar İtalya’ya (veya etkilenen diğer ülkeye) dönebilirler.  Yükseköğretim Kurumlarımızın Öğrenci Öğrenim/Staj Bireysel Hareketlilik bütçesinin elvermesi durumunda öğrencilerine bu ara verilen (tatil) süresi için de gündelik hibesi vermesi beklenmektedir.

3-Faaliyete başlanılamaması:

Yükseköğretim Kurumlarımızın, Corona virüs endişesiyle gitmek istediği ülkeyi değiştirmek isteyen öğrencilere proje süresi içerisinde kalmak şartıyla başka ülkelere gidebilmeleri için esneklik tanıması beklenmektedir.

 

Önemli Not: Bu  bilgi notu Corona Virüs nedeniyle genele etki eden mücbir sebep oluştuğu için hazırlanmıştır. Diğer hususların mücbir sebep sayılma durumuyla ilgili onayın Değişim Programları Koordinatörlüğü’nden bilgi alınması gerekmektedir.

 

Yararlanıcılarımızın ihtiyaç hissettikleri anda bulundukları bölgeden sorumlu Türkiye Cumhuriyeti Başkonsoloslukları ile irtibata geçebileceklerini hatırlatırız:

Başkonsolosluklarımızın irtibat bilgilerine http://www.mfa.gov.tr/yurtdisi-teskilati.tr.mfa adresinden erişilebilmektedir.