COVİD-19 PANDEMİSİNİN SEKTÖREL ETKİLERİ VE TEKNOLOJİNİN SÜREÇTEKİ YERİ – 5

Üniversitemiz  “Teknoloji ve Yenilik İktisadı” dersini alan İktisat bölümü öğrencileri, içerisinde bulunduğumuz Covid-19 dönemi için sektörel incelemelerde bulundukları ödevlerini sunum ve video olarak bize aktarmaya devam ediyor.  Öğrencilerimizden Okan Babur  “Coronavirüs Pandemisinin Bankacılık ve Finans Sektörüne Etkisi” konulu incelemesini sizlerle paylaşıyoruz. Diğer öğrencilerimizin incelemelerini sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Öğrencimiz Okan ödevinde pandeminin başlaması ile ülkelerin sınırlarını kapattıklarını sonrasında da genişletici para ve maliye politikalarını devreye soktuklarını vurgulamıştır.

Ödevinde Avasant LLC dünya çağında “Covid-19’un Sektörlere Etki Endeksi”ne yer vermiş, endeksin incelemesinde bankacılık sektörünün en çok gelir açısından etkilendiğini belirtmiştir. Endekse göre genel değerlendirmede sektörün 3 puan aldığı diğer 10 sektöre göre ılımlı bir seyir halinde olduğu görülmektedir.

Ödevin tamamına ulaşmak için lütfen tıklayınız.