COVİD-19 PANDEMİSİNİN SEKTÖREL ETKİLERİ VE TEKNOLOJİNİN SÜREÇTEKİ YERİ – 7

Üniversitemiz  “Teknoloji ve Yenilik İktisadı” dersini alan İktisat bölümü öğrencileri, içerisinde bulunduğumuz Covid-19 dönemi için sektörel incelemelerde bulundukları ödevlerini sunum ve video olarak bize aktarmaya devam ediyor.  Öğrencilerimizden Tugay Tezcan “Covid-19 Pandemisinin Sağlık Sektörü Bazında Ekonomiye Etkileri ve Teknolojinin Pandeminin Olumsuz Sonuçlarını Azaltıcı Etkileri” konulu incelemesini sizlerle paylaşıyoruz.  Diğer öğrencilerimizin incelemelerini sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Öğrencimiz ödevinde;

• Salgının etkisiyle insanların tüm umudunu sağlık sektörüne bağladığını söylemiş, sağlık sektörünün önemli bir sorumluluk içerisinde olduğuna değinmiştir.
  • Dünya tarihi boyunca birçok salgının yaşandığını söyleyen Tugay, vebanın Avrupa nüfusunun 3’te 1’inin ölümüne sebep olduğunu belirtmiştir. Günümüz sağlık sisteminde sektörün eski dönemlere göre gücünün arttığı ancak globalleşen dünyada virüsün yayılma hızını arttırıcı etkenlerin de çoğaldığını belirtmiştir.

Tugay’ın ödevinin tamamına ulaşmak için lütfen tıklayınız.