COVİD-19 PANDEMİSİNİN SEKTÖREL ETKİLERİ VE TEKNOLOJİNİN SÜREÇTEKİ YERİ – 4

Üniversitemiz  “Teknoloji ve Yenilik İktisadı” dersini alan İktisat bölümü öğrencileri, içerisinde bulunduğumuz Covid-19 dönemi için sektörel incelemelerde bulundukları ödevlerini sunum ve video olarak bize aktarmaya devam ediyor.  Öğrencilerimizden Burcu Demirbaş “Salgının Sigortacılık Sektörüne Etkisi” konulu incelemesini sizlerle paylaşıyoruz.  Diğer öğrencilerimizin incelemelerini sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Öğrencimiz Burcu ödevinde;

• Covid-19 salgınının birçok sektörü olumsuz etkilediğini ve bu etkinin sigortacılık sektörü için de geçerli olduğunu belirtmiştir.
  • Sigortacılık sektöründeki büyümenin pandemi etkisi ile aşağı yönlü harekete geçtiğini belirtmiş, ancak sektörün evden çalışmaya uyum sağlaması ile ivmenin normale döndüğünü söylemiştir.
  • Sektöre etkisinin sektörün içinde barındırdığı branşlar itibariyle değişiklik gösterdiği, her branşta aynı etkiye sahip olmadığını söylemiştir. Örneğin; seyahat ve turizm sigortalarında keskin bir düşüş yaşanırken eğitim ve siber saldırılara karşı sigortalarda artış gözlemlendiği belirtilmiştir.

Öğrencimiz ödevinde sektörün uzun vadede nasıl etkileneceğine dair de bilgilere yer verilmiştir.  Ödeve ulaşmak için lütfen tıklayınız.