İTO Komite Üyeleri amfide Tecrübelerini bire bir aktarıyorlar

1rt

İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi Üyeleri, deneyimlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi öğrencileri ile paylaşıyor. Girişimci Koçluğu uygulaması devam ederken, bugüne kadar 100’e yakın komite üyesi de meslek semineri derslerinde öğrencilere tecrübelerini aktardı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) ile İstanbul Ticaret Üniversitesi arasında 2012’nin temmuz ayında imzalanan İşbirliği Protokolü kapsamında üniversite ile İTO birlikte çalışmalar yürütüyor.
Üniversite İş Dünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, İTO’nun meslek komitelerinden üyeler, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşıyor.

TÜRKİYE’DE İLK

Uygulamanın üniversite–iş dünyası ilişkileri açısından Türkiye’de ilk olduğunu dile getiren Üniversite İş Dünyası İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhittin Adıgüzel, projenin ortaya çıkmasında İTO’nun ticaret dünyasındaki tecrübesi ile üniversitenin akademik birikiminin büyük rolü olduğunu söyledi. Adıgüzel, “Öğrencilerin sosyal sermayelerini oluşturmasına ve üniversitemizin kuruluş amacına hizmet olarak görülüyor” dedi.

100 KOMİTE ÜYESİ

Derslerin fakülte ve MYO’da yürütülmesini koordine eden öğretim üyelerinden MYO Müdür Yardımcısı Sabri Öz de meslek seminerleri dersinin diğer üniversitelere kıyasla İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne üstünlük sağlayan bir program olduğunu söyledi.

Öz, “Şimdiye kadar İTO’dan yaklaşık 100 komite üyesini üniversitemizde ağırladık. Normal derslerin üzerinde bir katılım var. Bu da isabetli bir proje yürüttüğümüzü gösteriyor. Meslek seminerleri, sadece tecrübe paylaşımı ile kalmıyor aynı zamanda öğrencilerimiz için alternatif kariyer planları oluşturmak ve stajları ya da sonraki eğitim hayatlarına yön vermeleri açısından fırsatlar sunuyor” diye konuştu.

SEMİNER VEREN İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİ

Rüknet Yeşilyurt