COVİD-19 PANDEMİSİNİN SEKTÖREL ETKİLERİ VE TEKNOLOJİNİN SÜREÇTEKİ YERİ – 3

Üniversitemiz  “Teknoloji ve Yenilik İktisadı” dersini alan İktisat bölümü öğrencileri, içerisinde bulunduğumuz Covid-19 dönemi için sektörel incelemelerde bulundukları ödevlerini sunum ve video olarak bize aktarmaya devam ediyor.  Öğrencilerimizden Taha Zülfikar Korkmaz  “Coronavirüs Pandemisinin Emtia Piyasalarına Etkisi” konulu incelemesini sizlerle paylaşıyoruz.  Diğer öğrencilerimizin incelemelerini sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Öğrencimiz Taha’nın ödevinden bazı notlar:

• Pandeminin en büyük etkisi ekonominin temel taşlarından olan tüketimde yaşanmıştır. Mal ve hizmet piyasasına talep ciddi oranda azalmıştır.
  • Borsalar ve para birimleri değer kaybetmiş, reel ekonomilerde ciddi küçülmeler olmuştur.
  • Petrol fiyatlarında tarihi düşüşler yaşanmıştır.
  • Yatırıcımların yatırım tercihlerini daha az riskli olacak şekilde değiştirmeleri altın fiyatlarında hareketliliğe sebep olmuştur.

Öğrencimizin ödevinin devamını hazırladığı video ve metinden inceleyebilirsiniz.

Öğrencimizin hazırladığı ödev için lütfen tıklayınız.