COVİD-19 PANDEMİSİNİN SEKTÖREL ETKİLERİ VE TEKNOLOJİNİN SÜREÇTEKİ YERİ – 2

Üniversitemiz  “Teknoloji ve Yenilik İktisadı” dersini alan İktisat bölümü öğrencileri, içerisinde bulunduğumuz Covid-19 dönemi için sektörel incelemelerde bulundukları ödevlerini sunum ve video olarak bize aktarmaya devam ediyor.  Öğrencilerimizden Ebrucan Çağlayan “Coronavirüs Pandemisinin Sağlık Sektörüne Etkilerini” konulu incelemesini sizlerle paylaşıyoruz. Diğer öğrencilerimizin incelemelerini sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Öğrencimiz Ebrucan, Coronavirüs tarafından en çok etkilenen sektörlerin başında sağlık sektörünün geldiğini ve  corona şüphesi taşıyan hastalara gece gündüz hizmet veren sektörünün diğer hastalıklar için ise hastalarına acil değilse hastaneye gitmemeleri yönünde uyarılarda bulunduğu iletmiş. Online tedavi uygulamalarının yaygınlaştığını söylemiştir. Ebrucan ödevinde; online uygulamaların dünyadaki genel adı ise Tele Tıp.Hasta ve doktorun sanal ortamlarda bir araya gelmesi olarak da tanımlayabileceğimiz Tele Tıp uygulaması dünyanın birçok ülkesinde özellikle de ABD’de Corona nedeniyle son haftalarda daha sık gündeme gelmeye başladığına değinmiştir.

Öğrencimizin ödevinin devamını hazırladığı video ve metinden inceleyebilirsiniz.

Öğrencimizin hazırladığı ödev için lütfen tıklayınız.