İstanbul Ticaret Üniversitesi Uzaktan Öğretim Duyurusu

 
Dünya genelinde etkili olan Korona-virüs salgını nedeniyle ara verilen örgün lisans ve lisansüstü eğitim ve öğretim faaliyetlerimize uzaktan öğretim sistemiyle devam edilecektir. 30 Mart 2020 tarihinde başlayacak eğitimler, Blackboard Open LMS uygulaması ve Blackboard Collaborate sanal sınıf sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. 
 
Öğrencilerimiz Blackboard Open LMS uygulamasında duyurulacak linkler aracılığıyla doğrudan derse katılabileceklerdir. Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (UZEM) web sitesi online eğitim girişleri için yeniden düzenlenme aşamasında olup derslerin başlayacağı 30 Mart 2020 Pazartesi günü kullanıma sunulacaktır. Erişim, mevcut OBS sistemine giriş için kullanılan “Kullanıcı Adı” ve “Şifre” ile sağlanabilecektir. Şifresini unutanlar “Kullanıcı adı veya parolanızı mı unuttunuz” sekmesinden sisteme kayıtlı mail adreslerine yeni şifre gönderimini sağlayabilirler.
 
Derslerin süreleri YÖK Uzaktan Eğitim Mevzuatı gereği bir ders için azami 75 dakika olacak şekilde yeniden planlanmıştır. Yeni ders programları için web sitemizdeki duyuruları takip edebilirsiniz.
 
Öte yandan üniversitemizde Uzaktan Eğitim Yüksek Lisans Programları ve Uzaktan Öğretim ile verilen zorunlu lisans dersleri (Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi, Genel İngilizce, Şehir ve İstanbul) dönem başında planlandığı şekilde ALMS Sisteminden Advencity programı kullanılarak devam etmektedir.
 
Uzaktan öğretim alt yapısında gerekli testler yapılmıştır, alt yapı mevcut öğrencilerimizin istediği dersi alabileceği kapasitededir.