Muhasebe ve Denetim (Tezsiz) Bursa Yerleşkesi | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans (Tezsiz) Bursa Yerleşkesi

Başvuru ve Detaylı Bilgi için; “0224 452 07 23-24″ numarasından ulaşabilir yada “bursa@ticaret.edu.tr” mail adresinden irtibata geçebilirsiniz.

Küreselleşme olgusu, finansal raporların, uluslararası çapta okunup anlaşılabilirliğini gerekli kılmıştır. Birçok ülkede ortaya çıkan yanıltıcı finansal raporların yol açtığı skandallar ise; “denetim” konusunda bir paradigma değişikliğine neden olmuş, kurumsal yönetimin önemsenmesi bağlamında “iç kontrol” ve “iç denetim” ağırlık kazanmıştır.

Dünyadaki bu gelişmeler yanında, ülkemizde de şirketlerin kurumlaşarak sahiplik ve yöneticilik fonksiyonlarının ayrışma sürecinde olması, muhasebenin yasal sorumlulukları yerine getirmek yanında, pay sahiplerine ve borç verenlere bilgi sağlamak işlevini öne çıkarmaktadır.

Bu gelişmeler, Muhasebe ve Denetim yüksek lisans programımızda, öğrencilerimizin Finansal Raporlama veya Denetim konusunda uzmanlaşmalarını sağlayacak konuları, zengin bir seçimlik ders portföyünden alarak, tercih ettikleri yönde, en güncel bilgilere sahip olmalarını sağlayacaktır.

Dersler

Dersler Türü Kredi
Denetim Teorisi Zorunlu 3
Finansal Muhasebe ve Raporlama Standartları Zorunlu 3
Maliyet Analizi ve Yönetim Muhasebesi Zorunlu 3
Finansal Tablolar Analizi ve Uygulamaları Zorunlu 3
İleri Muhasebe Uygulamaları Zorunlu 3
Muhasebe Meslek Hukuku ve Etik Seçmeli 3
İç Denetim Seçmeli 3
İşletmelerde Faaliyet Raporları Seçmeli 3
Kurumsal Yönetim ve Risk Seçmeli 3
Vergi Hukuku ve Uygulamaları Seçmeli 3
Dönem Projesi Zorunlu

• 4 yıllık lisans diplomasının ibraz edilmesi
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ALES koşulunun aranmaması.
  • Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin Tecilli olarak ibraz edilmesi.

Eğitim – Öğretim

• Eğitim dili Türkçe’dir.
  • Derslere devam zorunluluğu %70’tir.
  • Dersler; hafta içi 18:30-21.00 saatleri arasında ve Cumartesi günleri 9.30-12.00 ve 13.00-15.30 arasında gerçekleştirilmektedir.
  • Tezsiz yüksek lisans programları toplam 30 krediden az olmamak koşuluyla en az 10 ders ve dönem projesinden oluşmaktadır.

Gerekli Belgeler

• 3 adet vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş)
  • CV (özgeçmiş)
  • Mezuniyet belgesinin veya diplomanın aslı ve fotokopisi
  • Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’ndan alacakları denklik belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Transkript belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Askerlik Belgesinin aslı ve fotokopisi
  • Nüfus cüzdanın fotokopisi

Ücretler

• Tezsiz Yüksek Lisans Programları: 22.500 TL (Üç yarıyılı kapsamaktadır)
  • Bursa Programları için %5o indirimli : 11.500 TL (Üç yarıyılı kapsamaktadır)
  • 10 kişi olduğu takdirde ekstra %10 indirim uygulanacaktır. (10.125 TL – Üç yarıyılı kapsamaktadır)

Ödeme Seçenekleri

1. Peşin Ödeme

İsteyen öğrenciler, ödenmesi gereken yıllık (Paket ücretin yarısı) tutarı, Üniversite tarafından duyurulan Üniversite

banka hesaplarına “%3 peşin ödeme indirimli” olarak havale/EFT yapmak suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler. (Ders ve sınav ücretleri peşin ödemelerinde %3 indirim uygulanmamaktadır). Öğrenci veya veliler, öğrenim

ücretlerini Vakıfbank Mercan Şubesi dışında başka bir Vakıfbank Şubesi üzerinden veya başka bir banka şubesi

üzerinden de yukarıda detayları verilen Üniversitemiz hesabına havale/eft yoluyla peşin ödeme yapabilirler. Bu şekilde

işlem yapıldığında; ödeme açıklamasına öğrenci TC Kimlik no ile ad ve soyadın mutlaka yazılması gerekir.

Hesap adı : İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Banka adı : VAKIFBANK/MERCAN (110)

Hesap no 00158007286203703

IBAN no : TR 3400 0150 0158 0072 8620 3703

Açıklama : Öğrenci TC Kimlik no / Adı Soyadı

1. Kredi Kartı ile Ödeme

İsteyen öğrenciler, ödenmesi gereken yıllık tutarı internet tabanlı ödeme sistemini kullanmak suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler:

1. Tek Çekim (Ödenmesi gereken yıllık tutarın tamamı tek seferde kredi kartından çekilir.)
  2. Anlaşmalı Banka Kredi Kartları İle Taksitli Ödeme

Tezsiz yüksek lisans programları: Ödenmesi gereken tutar kadar limite sahip kredi kartından program ücreti ikiye

bölünerek birinci kısmı kayıt esnasında 5 taksit, ikinci dönem kayıt yenileme sırasında kalan tutar 7 taksit şekilde

tahsilat yapılır.  (World, Advantage, Axess, Bonus Card, Finans, Paraf, Maksimum)

1. Bankalardan Eğitim Kredisi Kullanarak Ödeme

İsteyen öğrenciler, Üniversiteden alacakları yazı ile bankalara başvurarak ödenmesi gereken yıllık tutar kadar kullanacakları eğitim kredisini Üniversitenin banka hesaplarına ödetmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler.

1. Üniversite Anlaşmalı Banka Aracılığıyla Sabit Taksitli Ödeme Seçeneği

İsteyen öğrenciler, Üniversitenin anlaşmalı banka şubesine başvurarak ödenmesi gereken toplam tutarın tamamını “vade farkı uygulanmadan” yüksek lisans programları için 9 ay azami taksitle ödemek üzere banka şubesi ile bir taksit anlaşması yaparlar. Anlaşmalı banka şubesi; müracaat eden öğrencilerden kredibilite açısından uygun gördükleri öğrenciler ile taksit anlaşması yapma hakkına sahiptir. Taksit anlaşması yapan öğrencilerin taksitleri, öğrenci banka hesaplarında yeterli bakiye bulunmasa dahi Üniversite tarafından otomatik olarak çekilecektir. Bu durumda söz konusu öğrencilere bankaya borçlanmış olacaklardır.

www.ticaret.edu.tr
0224 452 07 23-24