Moda ve Tekstil Tasarımı Yüksek Lisans | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Bilindiği üzere; gelişen dünyamızda tasarım, inovasyon, moda ve marka önem kazanmakta olup, bu alanlarda teorik ve uygulama deneyimli elemanlara olan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır.

Ülkemiz ekonomisinde en önde gelen sektörlerden biri olan tekstil sektörümüzde tasarım, moda ve marka konularında lisans üstü düzeyde bilgiye sahip, üretim ve ihracat deneyimli elemanlara yoğun ihtiyaç vardır. İstanbul Ticaret Odası ile olan organik bağımız, öğrencilerimizin ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilmesinde şüphesiz çok yararlı olmaktadır.

Bölümümüzde, temel konularda teorik ve sanayi deneyimli akademik kadro yanında yeterli alt yapımızla, ileri düzeyde deneyimli elemanlar yetiştirmeyi hedefledik.

Akademik kadro

• Grafik*
  • Resim*

*Bilimsel Hazırlık Gerekir

Yukarıda belirtilen mezuniyetlerin dışında programa öğrenci kabul edilmemektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES puanı aranmamaktadır.

Programlara özel öğrenci kabul edilmektedir.

NOT: Yüksek Lisans Mülakat Sınavlarına gelen aday öğrencilerin mesleki ve akademik özgeçmişini yansıtan portfolyo şartı aranmaktadır.

Adaylarda Aranan Genel Koşullar

ALES: 55 ve üstü EA Puan

Yabancı Dil: Gerekmez.

Lisans Mezuniyet Not Ortalaması: Alt sınır belirlenmemiştir.

Yüksek Lisans Dersleri

Tezli program, en az 8 ders (24 kredi), Seminer, Tez Çalışması ve Yayın Şartından oluşur.

Tezsiz program, en az 10 ders (30 kredi)  ve Dönem Projesi’nden oluşur.

Yüksek Lisans eğitim dili Türkçe’dir.

Yüksek Lisans Derslerinin Yapıldığı Gün ve Saatler

Dersler hafta içi ve gerekirse hafta sonu (Cumartesi) 18:30-21:10 saatleri arasında yapılır.

Derslere %70 devam zorunluluğu vardır.

Anlaşmalı olduğumuz kurumlardan alınan resmi yazı ile belgelenmesi durumunda, başvuru sahibi indirimden yararlanabilmektedir.

Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin TECİLLİ olarak ibraz edilmesi gerekir.

Hemen Paylaş