Moda ve Tekstil Tasarımı | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Bilindiği üzere; gelişen dünyamızda tasarım, inovasyon, moda ve marka önem kazanmakta olup, bu alanlarda teorik ve uygulama deneyimli elemanlara olan ihtiyaç her geçen gün daha da artmaktadır.

Ülkemiz ekonomisinde en önde gelen sektörlerden biri olan tekstil sektörümüzde tasarım, moda ve marka konularında lisans üstü düzeyde bilgiye sahip, üretim ve ihracat deneyimli elemanlara yoğun ihtiyaç vardır. İstanbul Ticaret Odası ile olan organik bağımız, öğrencilerimizin ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilmesinde şüphesiz çok yararlı olmaktadır.

Bölümümüzde, temel konularda teorik ve sanayi deneyimli akademik kadro yanında yeterli alt yapımızla, ileri düzeyde deneyimli elemanlar yetiştirmeyi hedefledik.

Akademik kadro

Bölüm Başkanı- Prof. Dr. Habip Dayıoğlu
Doç. Dr. Nigar Merdan
Yrd. Doç. Irmak Bayburtlu
Öğr. Gör. Gülay Kaygusuz
Öğr. Gör. Haluk Duğa
Öğr. Gör. Demet Yıldız Yanızca
Arş. Gör. Şeyda Eyüpoğlu

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı, Güz Başvuru Dönemi Güncel Kontenjanları

Başvurabilecek Mezunlar

Moda ve Tekstil Tasarımı
Tekstil Tasarımı                                                                  Bilimsel Hazırlık Gerekmez
Moda Tasarımı

Diğer Mezunlar

Endüstriyel Tasarım
İç Mimarlık
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı                                        Bilimsel Hazırlık Gerekir
Grafik
Resim

Yukarıda belirtilen mezuniyetlerin dışında programa öğrenci kabul edilmemektedir.
Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ALES puanı aranmamaktadır.
Programlara özel öğrenci kabul edilmektedir.

NOT: Yüksek Lisans Mülakat Sınavlarına gelen aday öğrencilerin mesleki ve akademik özgeçmişini yansıtan portfolyo şartı aranmaktadır.

Adaylarda Aranan Genel Koşullar
ALES: 55 ve üstü Sözel Puan
Yabancı Dil: Gerekmez.
Lisans Mezuniyet Not Ortalaması: Alt sınır belirlenmemiştir.

Yüksek Lisans Dersleri
Tezli program, en az 8 ders (24 kredi), Seminer, Tez Çalışması ve Yayın Şartından oluşur.
Tezsiz program, en az 10 ders (30 kredi)  ve Dönem Projesi’nden oluşur.
Yüksek Lisans eğitim dili Türkçe’dir.

Yüksek Lisans Derslerinin Yapıldığı Gün ve Saatler
Dersler hafta içi ve gerekirse hafta sonu (Cumartesi) 18:30-21:10 saatleri arasında yapılır.
Derslere %70 devam zorunluluğu vardır.

• Öğrenim Ücreti ve İndirimler
  • Eğitim İşbirliği ve İndirimleri

(Anlaşmalı olduğumuz kurumlardan alınan resmi yazı ile belgelenmesi durumunda, başvuru sahibi indirimden yararlanabilmektedir.)

Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin TECİLLİ olarak ibraz edilmesi gerekir.