Medya ve İletişim Çalışmaları Doktora Programı | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Programının birincil amacı iletişim ve medya bilimi alanında bilimsel araştırma yapabilecek akademisyenler yetiştirmektir.

Programın ikincil amacı ise, program bünyesinde öğrenim gören öğrencilerin, medya sektörünün gereksinimlerine yanıt verebilecek ve gelişimine katkı sağlayabilecek özgün çalışmalar yapmasını sağlamaktır. Böylece hem medya sektörünün ihtiyaç duyabileceği nitelikli elemanlar hem de kurumumuzun ihtiyacı olan nitelikli akademisyenler yetiştirilebilecektir.

Aynı zamanda doktora programı hem kurumumuzun hem de program bünyesinde görev alacak olan akademisyenlerin bilimsel alanda güçlenmesine ve söz sahibi olmalarına katkı sağlayacaktır.

• ALES: 55 ve üstü (Puan türü; Sözel Ağırlıklı) lisans diploması ile başvuran adaylar için en az 80 puan alınmış olması ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen ve geçerliliği olan sınavlardan birinden bu puana eş değer bir puan alınmış olması
  • Lisans derecesiyle başvuru için lisans mezuniyet not ortalamasının 3.00/4.00 veya muadili bir puan aranması.
  • Yüksek lisans derecesiyle başvuru için yüksek lisans not ortalaması 2.50/4.00 veya muadili puan aranması.
  • Ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça dillerinden birinden ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından eşdeğer puan alma şartı aranmasına,
  • Erkek adaylar için ; Askerlik Terhis veya Tecil Belgesinin ibraz edilmesi,

Kontenjan

Doktora Programı Kontenjanı Puan Türü
Medya ve İletişim Çalışmaları 10 söz

Eğitim  – Öğretim

• Eğitim dili Türkçe
  • Derslere devam zorunluluğu %70
  • Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam sekiz ders (4 Zorunlu ders, 3 Seçimlik ders, Seminer Dersi), Yeterlik Sınavı, Tez Önerisi ve Tez çalışmasından oluşmaktadır.
  • Bilimsel Hazırlık Programındaki dersler kredisiz derslerdir.
  • Uygulama Gün ve Saatleri : Hafta içi, gerekirse hafta sonu ( Cumartesi günü ) ders yapılacaktır .Dersler ; 18:30-19:20, 19:25-20:15 ve 20:20-21:10 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

www.ticaret.edu.tr
Ünal AYDOĞAN (4762)