Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Tezli ve tezsiz yüksek lisans program seçenekleri bulunan Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programının eğitim dili Türkçedir.

Program, genel mühendislik, planlama, işletme gibi çoklu disiplinli bir program özelliği taşımaktadır. Bu programdan mezun olacak kişiler, kamu veya özel sektörde, yönetici veya teknik eleman pozisyonlarında bir projenin hazırlanması, yönetilmesi, uygulanması, karar alma süreçleri gibi konularda da yetkinlik kazanacaktır.

Kentsel Sistemler ve Ulaştırma Yönetimi Yüksek Lisans Programı,

• Ulaştırma alanında kendisini geliştirmek, bilgi ve birikimini artırmak veya yöneltmek isteyen,
  • Çalıştığı kurum ve kuruluşlarda üst düzey yönetim kademelerini hedefleyen,
  • Çalıştığı kurum ve kuruluşlarda yürüttüğü veya yetkisi dâhilinde sürdürülen projelere hâkim olmak isteyen,
  • Kentsel ve ulaştırma alanlarında ülkemizde uygulanan veya uygulanmasına ve yapımına devam edilen mega projelerde çalışmak, görev almak isteyen kişileri hedeflemektedir.

2017-2018 Eğitim – Öğretim yılı Güz Başvuru Dönemi kontenjanları için tıklayınız.

Başvurabilecek Mezunlar
“Tüm 4 Yıllık Fakülte ve Yüksekokul Mezunları Ön koşulsuz Olarak Müracaat Edebilirler” Bilimsel Hazırlık Gerekmez
 Programlara özel öğrenci kabul edilmemektedir.

Adaylarda Aranan Genel Koşullar
 ALES: 55 ve üstü Sayısal Puan
 Yabancı Dil: Gerekmez.
 Lisans Mezuniyet Not Ortalaması: Alt sınır belirlenmemiştir.
 Yüksek Lisans Dersleri
 Tezli program, en az 8 ders (24 kredi), Seminer ve Tez Çalışmasından oluşur.
 Tezsiz program, en az 10 ders (30 kredi)  ve Dönem Projesi’nden oluşur.
 Yüksek Lisans eğitim dili Türkçe’dir.
 Yüksek Lisans Derslerinin Yapıldığı Gün ve Saatler
 Dersler hafta içi ve gerekirse hafta sonu (Cumartesi) 18:30-21:10 saatleri arasında yapılır.
 Derslere %70 devam zorunluluğu vardır.
(Anlaşmalı olduğumuz kurumlardan alınan resmi yazı ile belgelenmesi durumunda, başvuru sahibi indirimden  yararlanabilmektedir.)

Erkek adaylar için Askerlik Durum Belgesinin TECİLLİ olarak ibraz edilmesi gerekir.