İngilizce Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler disiplinler arası bir yüksek lisans programıdır. Uluslararası İlişkiler perspektifinden Afrika’ya odaklanır. Program Uluslararası İlişkiler Teorisi, Afrika’da Siyaset ve Yönetim, Çağdaş Afrika’ya Giriş, Afrika Tarihi, Afrika Ekonomisi, Osmanlı Tarihinde Afrika ve Çatışma Çözümleri gibi derslerden meydana gelmektedir. Öğrencilerin bu programda Afrika’nın siyasetini hem iç hem de dış dinamikleriyle birlikte anlaması ve kavraması beklenmektedir.

Tezli Yüksek Lisans Programları için ALES: 55 ve üstü (Puan türü; Eşit Ağırlıklı)

Tezsiz Yüksek Lisans Programları için ALES koşulunun aranmaması.

Tezli Yüksek Lisans Programlarına  “ Özel Öğrenci ” başvurularının kabul edilmemesi

Erkek adaylar için; Askerlik Terhis veya Tecil Belgesinin ibraz edilmesi.

Kontenjan

Tezli: 15

Tezsiz: 25

Eğitim  – Öğretim

Eğitim dili İngilizce

Derslere devam zorunluluğu %70

Bilimsel Hazırlık Programındaki dersler kredisiz derslerdir.

Uygulama Gün ve Saatleri: Hafta içi, gerekirse hafta sonu ( Cumartesi günü ) ders yapılacaktır. Dersler ; 18:30-19:20, 19:25-20:15 ve 20:20-21:10 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programları

Tezsiz yüksek lisans programları toplam 10 ders ve bitirme projesinden oluşmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programları

Tezli yüksek lisans programları toplam 8 ders, seminer dersi ve tez çalışmasından oluşmaktadır.

Müfredat

www.ticaret.edu.tr