İngilizce Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler disiplinler arası bir yüksek lisans programıdır. Uluslararası İlişkiler perspektifinden Afrika’ya odaklanır. Program Uluslararası İlişkiler Teorisi, Afrika’da Siyaset ve Yönetim, Çağdaş Afrika’ya Giriş, Afrika Tarihi, Afrika Ekonomisi, Osmanlı Tarihinde Afrika ve Çatışma Çözümleri gibi derslerden meydana gelmektedir. Öğrencilerin bu programda Afrika’nın siyasetini hem iç hem de dış dinamikleriyle birlikte anlaması ve kavraması beklenmektedir.

• Tezli Yüksek Lisans Programları için  ALES: 55 ve üstü (Puan türü; Eşit Ağırlıklı)
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programları için  ALES koşulunun aranmaması.
  • Tezli Yüksek Lisans Programlarına  “ Özel Öğrenci ” başvurularının kabul edilmemesi
  • Erkek adaylar için ; Askerlik Terhis veya Tecil Belgesinin ibraz edilmesi.

Kontenjan

Lisansüstü Programı Kontenjan Puan Türü
Tezli Tezsiz
İngilizce Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler 15 25 EA

Eğitim  – Öğretim

• Eğitim dili İngilizce
  • Derslere devam zorunluluğu %70
  • Bilimsel Hazırlık Programındaki dersler kredisiz derslerdir.
  • Uygulama Gün ve Saatleri : Hafta içi, gerekirse hafta sonu ( Cumartesi günü ) ders yapılacaktır .Dersler ; 18:30-19:20, 19:25-20:15 ve 20:20-21:10 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programları

• Tezsiz yüksek lisans programları toplam 10 ders ( 5 Zorunlu Ders, 5 Seçimlik Ders ) ve bitirme projesinden oluşmaktadır.

Tezli Yüksek Lisans Programları

• Tezli yüksek lisans programları toplam 8 ders ( 4 Zorunlu Ders, 4 Seçimlik Ders ), seminer dersi ve tez çalışmasından oluşmaktadır.

Müfredat

www.ticaret.edu.tr