Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Doktora | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Doktora programı, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde faaliyet göstermektedir. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık doktora programının amacı; halkla ilişkiler ve reklamcılık  alanında kurumsal ve uygulamaya dönük, akademik donanıma sahip, ileri düzeyde ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma yapabilecek, alana hâkim, disiplinlerarası ilişki kurabilen, kuramsal çalışmalara ve uygulama sahasına katkı sağlayabilecek, uluslararası standartlara uygun araştırmacılar, akademisyenler ve uygulamacılar yetiştirmektir.

İleride dünyada ve Türkiye’de farklı üniversitelerde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler  alanlarında ders vermeye veya ileri düzeyde bilimsel araştırma yapmaya yönelik olarak hazırlanmak isteyen ya da iş dünyasında araştırma ve uygulama alanındaki birlikteliğin zenginliğini kariyerine taşımak isteyen  tüm başarılı master öğrencilerine yönelik olan program; kendisini sürekli geliştirebilen, toplumun ve pazarın değişen ihtiyaçlarına ve sorunlarına yapıcı ve yaratıcı çözümler üretebilen nitelikli kişiler yetiştirme vizyonuna sahiptir.

ALES: 55 ve üstü (Puan türü; Sözel Ağırlıklı)

Ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça dillerinden birinden ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından eşdeğer puan alma şartı aranmasına,

Erkek adaylar için; Askerlik Terhis veya Tecil Belgesinin ibraz edilmesi,

Kontenjan

Doktora: 10

Eğitim  – Öğretim

Eğitim dili Türkçe

Derslere devam zorunluluğu %70

Bilimsel Hazırlık Programındaki dersler kredisiz derslerdir.

Uygulama Gün ve Saatleri: Hafta içi, gerekirse hafta sonu ( Cumartesi günü ) ders yapılacaktır. Dersler; 18:30-19:20, 19:25-20:15 ve 20:20-21:10 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

Müfredat

www.ticaret.edu.tr