Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Doktora Programı | İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ

Halkla ilişkiler ve reklamcılık  alanında kurumsal ve uygulamaya dönük, akademik donanıma sahip, ileri düzeyde ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma yapabilecek, alana hâkim, disiplinlerarası ilişki kurabilen, kuramsal çalışmalara ve uygulama sahasına katkı sağlayabilecek, uluslararası standartlara uygun araştırmacılar, akademisyenler ve uygulamacılar yetiştirmektir.

İleride dünyada ve Türkiye’de farklı üniversitelerde Reklamcılık ve Halkla İlişkiler  alanlarında ders vermeye veya ileri düzeyde bilimsel araştırma yapmaya yönelik olarak hazırlanmak isteyen ya da iş dünyasında araştırma ve uygulama alanındaki birlikteliğin zenginliğini kariyerine taşımak isteyen  tüm başarılı master öğrencilerine yönelik olan program; kendisini sürekli geliştirebilen, toplumun ve pazarın değişen ihtiyaçlarına ve sorunlarına yapıcı ve yaratıcı çözümler üretebilen nitelikli kişiler yetiştirme vizyonuna sahiptir.

• ALES: 55 ve üstü (Puan türü; Sözel Ağırlıklı) lisans diploması ile başvuran adaylar için en az 80 puan alınmış olması ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen ve geçerliliği olan sınavlardan birinden bu puana eş değer bir puan alınmış olması
  • Lisans derecesiyle başvuru için lisans mezuniyet not ortalamasının 3.00/4.00 veya muadili bir puan aranması.
  • Yüksek lisans derecesiyle başvuru için yüksek lisans not ortalaması 2.50/4.00 veya muadili puan aranması.
  • Ana dilleri dışında İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Rusça, Arapça, Çince, Japonca, Farsça dillerinden birinden ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından en az 55 puan ya da ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavından eşdeğer puan alma şartı aranmasına,
  • Erkek adaylar için ; Askerlik Terhis veya Tecil Belgesinin ibraz edilmesi,

Kontenjan

Doktora Programı Kontenjanı Puan Türü
Halkla ilişkiler ve reklamcılık 10 SÖZ

Eğitim  – Öğretim

• Eğitim dili Türkçe
  • Derslere devam zorunluluğu %70
  • Yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam sekiz ders (4 Zorunlu ders, 3 Seçimlik ders, Seminer Dersi), Yeterlik Sınavı, Tez Önerisi ve Tez çalışmasından oluşmaktadır.
  • Bilimsel Hazırlık Programındaki dersler kredisiz derslerdir.
  • Uygulama Gün ve Saatleri : Hafta içi, gerekirse hafta sonu ( Cumartesi günü ) ders yapılacaktır .Dersler ; 18:30-19:20, 19:25-20:15 ve 20:20-21:10 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.

www.ticaret.edu.tr
Ömer Kıran (4761)