Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) İnteraktif Uyarı Sistemleri Toplantısına Katıldı!

Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) 9 Şubat 2016 tarihinde T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ev sahipliğinde İnteraktif Uyarı Sistemleri (İUS) ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda yerini aldı.

Toplantıya Erzurum Milletvekili ve Ulaştırma Mühendisliği Bölümü kurucu başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Akdeniz başta olmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ilgili şube müdürleri ve çalışanları ile İstanbul Ticaret Üniversitesi personeli iştirak ettiler. Söz konusu proje, uzun zamandır devam eden, ülkemizin kanayan yarası trafik kazalarını azaltmaya yönelik bir çalışmayı ihtiva etmektedir.

Toplantı, T.C. İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala ile Erzurum Milletvekili Sayın Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi personelinin katıldığı bir toplantıda, Sayın Ala’ nın bilgilendirilmesi sonrası kendisinin talimatıyla gerçekleştirildi. Bu talimat üzere, İnteraktif Uyarı Sistemi Projesinin uygulanabilirliği ve gerçekleştirilmesi konusunda atılması gereken adımların tartışıldığı toplantıda, ilgili projenin nasıl hayata geçirileceğine dair önerilerde bulunuldu. Ayrıca, toplantıya Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi’nden yetkili de katılmış olup AB projeleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantının sonucunda, projenin gerçekleştirilmesi amacıyla bir çalışma grubu oluşturulmuş olup çalışma grubunda İstanbul Ticaret Üniversitesi de yer aldı. Söz konusu çalışmalar halen devam etmektedir.

Bürokratik ilerlemeyle eşgüdümlü olarak proje kapsamında GSM operatörleri ile de temaslar sürmekte, çeşitli proje teklifleri alınmaktadır. Bu kapsamda yapılan toplantılara İstanbul Ticaret Üniversitesi Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) personeli de katılmaktadır.