Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) 6.Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ndeydi!

Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi (UYGAR) 12-14 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Merkezi’ nde bu yıl 6.sı düzenlenen Uluslar arası Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi’ ne katıldı. T.C. içişleri Bakanlığı, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) işbirliğinde ve sponsor firmaların desteğiyle düzenlenen sempozyuma ilgi büyüktü. Sempozyum ve sergi alanına ulaştırma sektörünün akademi-piyasa, yerel-merkezi idare, kamu-özel sektör, idareci-işadamları bileşenlerinden ulusal ve uluslar arası ölçekte, beklenenin üzerinde bir ilgi gösterildi.

I-Heart-Public-Transit

Karayolu trafik güvenliği alanında faaliyet gösteren üretici, uygulayıcı ve bilim insanlarının bilimsel çalışmalarının ve tecrübelerinin karşılıklı olarak paylaşıldığı organizasyonda açılış, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’ in de katıldığı törenle gerçekleştirildi. Turing, TURKCELL, BMC ve Metro Turizm başta olmak üzere birçok önemli sponsor firmanın desteğinde gerçekleşen organizasyona, 22. ve 26.Dönem Erzurum Milletvekili ve Ulaştırma Mühendisliği Bölümü Kurucu Başkanı Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı’ da iştirak etti.

ULAŞTIRMA

Sempozyuma UYGAR (Ulaştırma Sistemleri Uygulama Araştırma Merkezi) ekibi de 4 bildiriyle katıldı. Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı, Yrd.Doç.Dr.Nilgün Camkesen ve Mehmet Çağrı Kızıltaş tarafından hazırlanan ‘İstanbul’ da Kentiçi Raylı Sistem Yatırımları ve Sistem Entegrasyonu Çerçevesinde Değerlendirilmesi’ ve ‘İstanbul’ da Ulaşım Planlaması ve Türel Dağılımın Trafik Güvenliğine Etkilerinin Değerlendirilmesi’ adlı bildiriler sempozyum programında yer aldı. Sempozyumda Berkant Güzelküçük tarafından; Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı, Mehmet Çağrı Kızıltaş ve Mahmut Esad Ergin’in hazırlamış oldukları ‘Karayolu Trafik Güvenliğinin Sağlanmasında Sürücü Eğitimi ve Yapılmakta Olan Çalışmalar’ ve Prof.Dr.Mustafa Ilıcalı, Yrd.Doç.Dr.Aybike Öngel ve Mehmet Çağrı Kızıltaş’ ın hazırlamış olduğu ‘Akıllı Ulaşım Sistemlerinin Güvenli ve Düzenli Bir Trafik İçin Önemli’ adlı bildiriler sunuldu.