İNOVASYONDA KADIN TEMALI “PROJE UYGULAMA EĞİTİMİ”

IMG-20180105-WA0017

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)  işbirliği ile ‘İnovasyonda Kadın’ temalı “Proje Uygulama Eğitimi” 5-6 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kadın girişimcilerin edindikleri deneyimleri ve geliştirdikleri iş fikirlerini hayata geçirmelerine yardımcı olma hedefiyle düzenlenen eğitim, İstanbul Kalkınma Enstitüsü (İSTKE) Eğitmenleri tarafından verildi.

Eğitimin ilk gününde Emre Dalkılıç “ Yeni Nesil ve İş Modelleri” sunumunda değişen dünyada ilerlemek için değişime ayak uydurmak gerektiğini vurguları. Dalkılıç; iş dünyasında iletişimin ve networkün ne kadar çok önemli olduğunu, bizi rakiplerimizden birkaç adım ileriye götürdüğünü belirtti.

Eğimin ikinci gününde Emrah Ceylan ise ‘Girişimcilik ve Finansman’ başlıklı sunumunda iş kurma sürecinde olan katılımcıların fikirlerini hayata geçirirken karşılaşılabilecekleri muhtemel finansal süreçler ve risk alanları hakkında önemli bilgiler verdi. Ceylan; iş kurma sürecinde ve girişimcilikte endişe ve kaynakların kullanılmamasının  fırsatları yakalamada engel olacağını dile getirdi. Doğru finans yönetimi ve Pazar analizinin yapılmasının bizlere sunacağı fırsatlar üzerinde durdu.

Fikir aşamasındaki projelerin hayata geçirilmesinde dönemin  talep ve ihtiyaçlarının tam olarak anlaşılması gerektiğine ve fikirlerin yaşanılan dönem ve mekanda bir karşılığının olmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çekilen iki günlük Proje Uygulama Eğitimi hatıra fotoğrafları ile son buldu.

0J1A8482      0J1A8483             IMG-20180106-WA0009      IMG-20180106-WA0015