Ally For Future Genç Kadın Liderlik Eğitim Programı

Genc_Kadin_Lider_Slider

06 Kasım 2017

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İslam İşbirliği Teşkilatı İstişari Kadın Konseyi desteğiyle düzenlenen ‘’Ally For Future Genç Kadın Liderlik Eğitim Programı’’  2-11 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul ve Ankara’da gerçekleşiyor.

On gün sürecek Ally For Future Genç Kadın Liderlik Eğitim Programı’na, İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ve gözlemci statüsünde olan 50 farklı ülkeden 60 kişi katılım sağlarken, program içinde gerçekleşen oturumlara da yerli yabancı birçok davetli katılıyor.

Ally For Future Genç Kadın Liderlik Eğitim Programı’nda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, başkanlığını Dr. Esra Albayrak’ın yürüttüğü İİT Kadın Konseyi’nin dünyadaki Müslüman kadınlar için yeni bir umut ve önemli bir platform olduğunu söyledi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın ve Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü  Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz, programın dördüncü günü yapılan “Cinsiyet Eşitliği ve Adaleti” oturumuna katılarak toplumsal cinsiyet adaletini anlattı. Aydın, cinsiyet eşitliği kavramı yerine, eşitliği reddetmeyen, onu da içine alan fakat eşitlik üstü bir anlayış olan toplumsal cinsiyet adaleti kavramını getirdiklerini belirtti. Aydın, tüm Müslüman kadınların güçlü olmak zorunda olduğunu ve o gücün zaten içimizde var olduğunu vurguladı.

Aydın: Kadınların toplumsal, ekonomik ve siyasi hayata etkin katılımı artık demokratik haklar ve sosyal adaletin bir gereğidir. Bu gereğin yansıması olarak kadınların fırsat eşitliğine dayalı eğitim olanaklarına ulaşması, ekonomik anlamda güçlenmeleri, devlet mekanizmalarında yer almaları hem onların toplumsal statüsünün yükselmesine hem de ailenin ve toplumunun her anlamda kalkınmasına katkı sunmaktadır. Kadınların sosyo-ekonomik ve siyasal alanlara dengeleyici aktörler olarak katılımı aynı zamanda toplumsal denge ve uyumun, işbirliğinin ve refahın tesisi için mühimdir.

Aydın: Cinsiyet eşitliği cinsler arasında salt bir eşitlik algısı üzerinden ilerlerken, toplumsal cinsiyet adaleti ise bizlere kadın ve erkek arasında dengeyi, hakkaniyetli yaklaşımı ve daha adil bir sistemi sunuyor. Eşitlik çoğu zaman kadının toplumsal hayatta karşılaştığı sorunlara yönelik çözüm bulmakta yeterli olmamaktadır. Kadının fıtratını görmezden gelerek kadın ve erkeği eşitleyici bir politika kurgusu yapmak biz kadınları daha da dezavantajlı bir konuma sokmaktadır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen #AllyforFuture Genç Kadın Liderlik Eğitim Programı’nın “Cinsiyet Eşitliği ve Adaleti” oturumu çekilen aile fotoğrafıyla sona erdi.

IMG_20171108_133822            IMG_20171108_133844