Kadın Ve Siyaset Sempozyumu

KADIN VE SİYASET SEMPOZYUMU

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM), Avrupa Birliği ve Türkiye destekleriyle yürütülen “AB-Türkiye Siyasette Kadın Sivil Ağı Projesi” kapsamında Kadın ve Siyaset konulu Sempozyum, 30 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Kampüsü’nde gerçekleştirilmiştir.

kadın sempozyum

Sempozyuma AB Bakanı Volkan Bozkır, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupa’da faaliyet gösteren 14 STK temsilcisi, çok sayıda akademisyen ve dinleyici katılım göstermiştir. Proje Fransa’dan Adalet, Eşitlik ve Barış Konseyi (COJEP) ile Belçika’dan Avrupalı Müslüman Gençlik ve Öğrenci Birliği (FEMYSO) ortaklığında gerçekleştirilmektedir.

Sempozyumda kadının kamusal ve siyasal alana katılımının önünde engel teşkil den faktörlerin yanı sıra, siyasal alana katılımını artırma yönünde geliştirilebilecek stratejiler ve metotlar üzerine tartışılmıştır.

kadın sempozyum2