KENT YOKSULLUĞU VE AİLE DOSTU KALKINMA STRATEJİLERİ KONFERANSI

İstanbul Ticaret Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi’nin KADEM (Kadın ve Demokrasi Merkezi) ile birlikte düzenlediği “Kent Yoksulluğu ve Aile Dostu Kalkınma Stratejileri” konferansı, 25 Ocak 2014 tarihinde, akademisyenler, yazarlar, kanaat önderleri, sanatçılar ve çeşitli belediyelerin katılımı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Kampüsü İsmail Özarslan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. Konferans ile kent yoksulluğunun nedenleri ve bu konuya yönelik stratejilerin tartışılması, yoksulluk içindeki insanlara ulaşmayı sağlayacak bir kentsel dönüşüm için yeni ve etkili stratejiler ortaya konulması hedeflenmiştir.

kent yoksulluğu

Son yıllarda kadın ve aile gibi konuların yoksullukla ilişkisi, kalkınma literatürünün dışında kalmıştır. Kentsel dönüşüm programları, şehirleşmenin genellikle fiziki yönlerine odaklanmıştır. Hâlbuki kent yoksulluğu konusunda kadın ve aileyi de içerisine alacak bir anlayışın geliştirilmesi oldukça önemlidir. Zira kadınlar ve erkekler yoksulluğu farklı şekilde deneyimlemekte ve bu durum da yoksulluğa farklı şekillerde tepki vermeleri sonucunu doğurmaktadır. Dolayısıyla yoksulluk meselesiyle ilgili gerek özel gerekse kurumsal düzeyde etkili önlemler alabilmek için, kadın ve ailenin yoksulluk kapsamında yaşadığı problemlerin daha iyi anlaşılması gerekmektedir.

kent yoksulluğu2