GİRİŞİMCİLİK ZİRVESİ’16

İstanbul Ticaret Üniversitesi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Topluluğu ortaklığı ile 4.Girişimcilik Zirvesi 6 Nisan 2016 Çarşamba günü gerçekleşti. Program topluluğun akademisyen danışmanı ve aynı zamanda merkez müdürü Doç. Dr. N. Öykü İyigün ve ardından Girişimcilik Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Çolakoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra üniversitemiz rektörü Sn. Prof. Dr. Nazım Ekren ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Sn. Hasan Erkesim protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

Girişimcilik Zirvesi’ne bu sene akademisyenler ve çeşitli üniversitelerden 300’ü aşkın öğrenci katıldı. Zirvenin ana oturumuna Zen Pırlanta CEO ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Emil Güzeliş, TEQEN Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Serhat Tatlı, İstanbul Social Enterprise Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Sn. Hakan Elbir ve M3Works ve Park Kitap Kurucusu, yazar Sn. Erdem Genç konuşmacı olarak katıldı. Oturumun moderatörlüğünü Doç. Dr. N. Öykü İyigün gerçekleştirdi.

Konuşmacılar, başarı hikâyelerini ve deneyimlerini paylaştı. “Bilgi her neredeyse gidip onu bulmalısınız” tavsiyesinin ardından, Karanlıkta ve Sessizlikte Diyalog sosyal girişimcilik projelerinin sunumları yapıldı. Konuşmacılar genel olarak karşılaştıkları her olumsuz durumu nasıl fırsata çevirdiklerini ve asla pes etmemek gerektiğini özellikle vurguladı. Konuşmacıların sunumlarının ardından Doç. Dr. N. Öykü İyigün konuşmaları genel hatlarıyla özetledikten sonra katılımcılar konuşmacılara sorularını yöneltti ve staj kazanmak için kıyasıya yarıştı.

Zirvenin panel kısmından sonra geleneksel hale gelen Girişimcilik Topluluğu Devir Teslim töreni gerçekleşti. Tören, Girişimcilik Topluluğu Başkanı Sevgi Çolakoğlu’nun veda konuşmasıyla başladı, topluluk danışmanı Doç. Dr. N.Öykü İyigün’ün konuşması ve Girişimcilik Topluluğu yönetim kurulu üyelerine teşekkür plaketlerinin takdimi ile devam etti. Programın son bölümünde ise Girişimcilik Topluluğu 2016-2017 Dönemi Başkanı İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fahrettin Can Ordu konuşmasını ve hedeflerini anlattı.

IMG_0730IMG_0731

IMG_0697 IMG_0728

Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.