“Sürdürülebilir Girişimcilik” Semineri Gerçekleştirildi

sürdürebilir_girisimci
Üniversitemizin Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, Ticari Bilimler Fakültesi ile ortaklaşa organize ettiği “Sürdürülebilir Girişimcilik” seminerine, genç girişimci ve WSEIN (World Sustainable Energy Institute-Dünya Sürdürülebilir Enerji Enstitüsü) Başkanı Sayın Gökhan Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.
Seminerde; sürdürülebilir enerjiden girişimciliğe, dünya kentlerindeki oluşumlardan teknolojiye kadar birçok konu üzerinde duruldu. Sözlerine “Girişmcilik; karakter, cesaret, inanç ve aşk ile yapılan bir eylemdir. Bir girişimci sağlam karakterli, cesaretli ve inançlı olmalı, konseptine aşk ile bağlanmalıdır.” diyerek başlayan Sn. Gökhan Yıldırım, “2011 yılında Reviesta adlı bir şirket kurduk. Bu şirketin amacı Amerika ve Avusturya’daki çevre atık çözümlerini Türkiye’ye getirmektir. Günümüzde 80 kontağı bulunan sürdürülebilir enerji şirketimiz gitgide dünya çapında yankı uyandırmakta.” diyerek kurduğu şirketin yaptığı işe, Türkiye ve dünyaya katkısına, evrensel boyutuna dikkat çekti.Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği seminerde Dünya Sürdürülebilir Enerji Enstitüsü (WSEIN)’nün çevre, enerji ve toplum merkezli bir enstitü olup tüm dünya ile işbirliğinde şehirler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla eğitimler, workshoplar ve seminer ile forumlar gibi etkinlikler gerçekleştirildiği ifade edildi.Sn. Gökhan Yıldırım çalışmalarının ve girişimlerinin kısa sürede geniş bir çevreye yayılmasını “Gelişmekte olan ülkeler gelişmiş ülkelerin yaptığı hataları yapmazlarsa kalkınma daha çabuk gerçekleşir.” sözünün kendisini etkilemesi ve vizyonunu bu yönde belirlemesiyle mümkün olduğunu belirtti.

“Türkler doğuştan şanslıdırlar. Çünkü her Türk zaten birer girişimcidir. Mesele girişimci ruhunu doğru strateji ve yöntemlerle yönlendirebilmekte” diyerek sözlerini tamamlayan Sn. Gökhan Yıldırım’a teşekkür plaketi Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. N. Öykü İYİGÜN ve Ticari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Figen YILDIRIM tarafından takdim edildi ve program sona erdi.

IMG-20151022-WA0013
Bu yazı Genel kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.