THE IMPORTANT NOTICE REGARDING TO ERASMUS+ STUDY,TRAINEESHIP AND STAFF MOBILITY DUE TO THE CORONAVIRUS OUTBREAK

CORONAVIRUS SALGINI SEBEBİYLE ERASMUS+ ÖĞRENİM, STAJ VE PERSONEL HAREKETLİLİKLERİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ DUYURU

Yeni tip COVID-19 Coronavirus salgını sebebiyle, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’mızca alınan önlemler neticesinde öğrenci ve personelimizin güvenliği ve salgının yayılma hızını düşürmek amacıyla;

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Mart 2020 tarihli,

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/coronavirus_bilgilendirme_1.aspx  duyurusunun 4. Maddesinde ikinci bir duyuruya kadar tüm akademik değişim programlarının durdurulduğu belirtildiği, bundan dolayı da Erasmus+ öğrenci/personel seçim süreçleri ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.

2020-2021 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği için yapılmış olan İngilizce yeterlilik sınavının ilk aşaması olanYazılı Sınav geçerli olacak ve sonuçları ilan edilecektir. İkinci aşama olan Sözlü Sınavı ikinci bir duyuruya kadar ilan edilmeyecektir.

2020-2021 Erasmus+ Staj Hareketliliğine on-line başvurusunu yapmış adayların başvuruları geçerli sayılacak ve evrak teslimi için ek süre verilecektir. Staj Hareketliliği için yapılacak İngilizce yeterlilik sınavı ikinci bir duyuruya kadar gerçekleşmeyecektir.

Due to the novel COVID-19 Coronavirus outbreak,

As a result of measures the Council of Higher Education (Turkey) on 13th of March 2020,

https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2020/coronavirus_bilgilendirme_1.aspx  4th

clause; all Erasmus+ Study,Traineeship and Staff mobilities have been cancelled until further notice.

For Erasmus+ Study Mobility 2020-2021,

The first step of Erasmus+ Proficiency which is writing exam will be valid and the result will be announced soon. The second step Speaking Exam would not be announced until further notice.

For Erasmus+ Traineeship Mobility 2020-2021,

The applications will be valid for candidates who has completed on-line application in period. An additional time will be given after the further notice in order for candidates who has completed the on-line application to submit their documents. The English Proficiency exam would not held until next further notice.