Sena’nin Erasmus Değışımı: dünyanın her ülkesınden arkadaş edınmek..

Merhaba,Ben Sena Cebe. İngilizce iktisat 3.sınıf öğrencisiyim. 2013-2014 bahar döneminde ERASMUS’la Madrid’e Nebrija Üniversitesi’ne geldim. Gelmeden önce çok düşünüp çok kararsız kalmıştım nasıl olur diye ama şimdi hiç pişman değilim ve iyi ki Madrid’e gelmişim diyorum. İspanyolca bilmemek, yabancı bir ülkede,farklı bir kültürde 4.5 ay geçirmek bunlar korkutucuydu tabi ki bu yola çıkmadan önce. Ama bunların hepsinin üstesinden gelmek, dünyanın her ülkesinden arkadaş edinmek – Meksika, Fransa, Brezilya, Rusya, Macaristan, Gana, Amerika, İtalya, Japonya, Kore birkaç örnek mesela-farklı bir kültürü tanımak, kendi kültürümüzü onlara biraz olsun tanıtmaya çalışmak,farklı tatlar,farklı müzikler,farklı inançlar bunların hepsini anlamaya çalışmak, hepsi çok güzeldi ve bütün zorluklara değdiğine inanıyorum. Madrid’de bu açıdan çok güzel bir şehir. İspanya’nın başkenti ve o başkent havasını hissediyorsunuz ayrıca sürekli hareket halinde olan 24 saat yaşayan bir şehir. 4.5 ay yaşayınca birde artık buralı gibi oldum bunu hissetmekde çok farklı bir duygu, artık turistlere yol tarif ediyorum yada Gran Via’da yürüyüp,Sol’de kahvemi içip tortilla mı yedikten sonra İspanyolca olarak hesabımı isteyebiliyorum. Anlatmak çok uzun sürer bütün bu edindiğim deneyimleri ama kesinlikle herşeye değdi ve iyi ki aileminde desteğiyle kararımı kesinleştirebilip ERASMUS’a geldim, yıllarca söyleyip çok istediğim birşeydi ve şimdi bunu gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

sena4

sena3