2016-2017 Akademik Yılı 2015 dönemi Uzatılan Proje Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuruları (Ders Verme Faaliyeti):

Avrupa Birliği ERASMUS+ Programı/Yükseköğretim Öğrencilerine ve Personeline Yönelik Proje kapsamında üniversitemiz akademik ve idari personellerinin anlaşmalı kurumlara kısa dönemli ders verme veya eğitim alma amaçlı ziyaretleri hibe ile desteklenmektedir.

2015 Erasmus+ Programı/Yükseköğretim Öğrencilerine ve Personeline Yönelik Proje’nin uzatılmasına takriben projenin verimli kullanılması için Ders Verme Faaliyetinden faydalanmak üzere Akademik Personelimize 18 Ağustos – 07 Ekim tarihleri arasında Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Dönemi açılmıştır.

Başvurular internet üzerinden alınacak olup, bu tarihler arasında online başvuru yapabilirsiniz.

Başvuru dönemini takiben Üniversitemiz Rektörlüğünce görevlendirilen Komisyon tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi Erasmus Değişim Programı Yönergesinin ilgili maddelerinde belirtilen kriterler dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.

Ders verme faaliyetinde bulunabilmek için Bölüm/Programınızın, eğitim vermek istediğiniz kurumdaki ilgili bölüm ile ilgili faaliyet kapsamında anlaşma olması gerekmektedir. Bölümlerimizin anlaşmalı olduğu kurumların listesini kontrol ederek gidebileceğiniz kurumları belirleyiniz.

Anlaşmalı kurumların listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Faaliyet süresi; seyahat süresi hariç, 2 gün ila 2 ay olabilmektedir. Ancak kurumumuz AB Komisyonunca sağlanan hibenin verimli kullanılması amacıyla bu süreyi yararlanıcı başına 5 gün hareketlilik + seyahat olarak belirlemiştir. Bir ders verme faaliyeti haftalık (veya daha kısa bir kalış dönemi için de) en az 8 saatlik bir faaliyeti kapsamalıdır.

Not: Herhangi bir faaliyet içermeyen ya da gerçekleştirilen faaliyetin türüne uygun faaliyet yapıldığı belgelenemeyen günler için hibe ödemesi yapılmaz.

Hibesiz (“0” Hibeli) Personel Olma Durumu:

Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilir. Faaliyetten hibesiz faydalanılabilmesi için de başvuru yapılması ve başvurunun diğer başvurularla beraber değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

Hibesiz personelin farkı, personelin bütçe hesaplamalarına dahil edilmemesi ve kendisine ödeme yapılmamasıdır. Hibe alınmaması personelin seçim sürecine dahil olmaması anlamına gelmemektedir.

ERASMUS+ Personel Hareketliliği kapsamında gidecek personele ödenecek seyahat giderleri:

Erasmus+ dönemi ile birlikte hareketliliğe katılacak personele faaliyetin gerçekleşeceği ülkeye olan uzaklık üzerinde seyahat giderleri ödemesi gerçekleştirilecektir.

Avrupa Komisyonu tarafından oluşturulan ‘Mesafe Hesaplayıcı’ üzerinden iki ülke arasındaki mesafe hesaplanacaktır.