2015-2016 Dönemi 2. Şans Erasmus+ Öğrenci Öğrenim ve Staj Hareketliliği Başvuruları Başlıyor!

2015–2016 akademik yılında Erasmus öğrenim hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimize tanınan ikinci şans başvuruları 16 Mart – 03 Nisan 2015 tarihleri arasında alınacaktır.

2015-2016 döneminde daha önce hiç başvuruda bulunmayan öğrenciler de ikinci başvurulara başvurabilir. Ayrıca, ilk başvurulara katılan tüm öğrenciler yeniden başvurma hakkına sahiptir, ikinci sınavda başarılı olan öğrenciler, birinci sınavda kazananlardan geriye kalan kontenjanlara yerleştirilecektir.

2015-2016 akademik yılında yapılacak olan öğrenci seçimlerine, yabancı uyruklu öğrencilerimiz de uyruklarına ve daimi oturma izni sahibi olup olmadıklarına bakılmaksızın başvuru koşullarını sağlamak kaydıyla katılabilirler.

Lütfen başvuru yapmadan önce aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

On-line başvuru yapan öğrenciler başvuru tarihleri arasında aşağıdaki belgeleri EKSİKSİZ OLARAK Birimimize teslim etmelidir. Aksi halde başvuruları dikkate alınmayacaktır. Hem Öğrenim hem Staj Hareketliliği’nden faydalanmak isteyen öğrenciler 2 kez başvurusunu yapacaktır, başvuru çıktılarını Değişim Programları Koordinatörlüğüne ayrı ayrı teslim etmelidirler.

On-line başvuru sistemi 03 Nisan 2015 Saat 17.00’da kapanacaktır. Evrak teslimi aynı gün saat 17:00’a kadar tamamlanmalıdır.

03 Nisan 2015 Saat 17.00’dan sonra yapılan başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Başvuru belgeleri:

  • Fotoğraflı, 1 nüsha imzalı başvuru çıktısı

DİKKAT! : Başvuru formunu güncel bilgilerinizle dikkatlice doldurunuz.

Başvuru Koşulları

Erasmus Öğrenim Hareketliliği’nden yararlanabilmeniz için bölümünüzün AB üyesi bir ülkede yer alan, Erasmus Üniversite Beyannamesi sahibi bir yükseköğretim kurumundaki ilgili bölüm ile Erasmus İkili Anlaşması olması gerekir (http://ww4.ticaret.edu.tr/erasmus/mevcut-ikili-anlasmalarimiz/).

Erasmus Öğrenim Hareketliliği hakkında ayrıntılı bilgi için lütfen ziyaret ediniz.http://ww4.ticaret.edu.tr/erasmus/erasmus-2/how-to-apply/outgoing-students/

2015/2016 akademik yılında “Erasmus ÖĞRENİM Hareketliliği” başvuruları değerlendirirken kullanılacak değerlendirme ölçütleri ve ağırlıklı puanlar şunlardır:

  • Akademik başarı düzeyi : %50
  • Yabancı dil seviyesi : %50
  • Erasmus öğrencisi seçilebilmek için gerekli olan genel not ortalaması önlisans ve lisans öğrencileri için 2.20/4.0, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 2.50/4.00,
  • Bu ortalamanın altında olan başvurular geçersiz sayılacaktır.

Sözü edilen minimum ortalamalar elde ediliyorsa, alttan dersin bulunması öğrencinin Erasmus’a başvurması için engel değildir.

Başvuran tüm öğrencilerimiz 07 Nisan 2015 (yazılı) ve 08 Nisan 2015 (sözlü) tarihlerinde yabancı dil sınavına girecektir. Sınav sadece İngilizce dilinde yapılacaktır. Başka yabancı dilde eğitim veren bir anlaşmalı üniversitemizi tercih etmeniz durumunda karşı kurumların talep ettiği dil yeterliliğini gösterir belgeleri sağlamanız gerekmektedir.

Elinde yabancı dil bilgisini gösteren (YDS, TOEFL vb.) sınav puanları olan öğrenciler, sınav sonuç belgelerini ofisimize teslim ederek, yabancı dil sınavına girmeme hakkına sahiptir.

*Yer, gün ve saatlerde olabilecek değişiklikler için lütfen web adresimizi http://erasmus.ticaret.edu.tr  düzenli olarak kontrol ediniz.

 

DİKKAT!!

Erasmus hibesi Avrupa Komisyonu aracılığı ile Ulusal Ajans tarafından sağlanmaktadır. 2015–2016 akademik yılı için Üniversitemize tahsis edilecek hibe tutarı yaklaşık olarak Haziran-Temmuz 2015 tarihlerinde netleşecektir. Bu nedenle, başvuruların sona ermesinden sonra açıklanacak olan seçim sonuçları değerlendirme açısından nihai, ancak hibe koşulu açısından ÖN SEÇİM sonuçları olacaktır. Ulusal Ajans tarafından Üniversitemize ayrılan bütçenin elverdiği sayıda öğrencimize Erasmus hibesi tahsis edilebilecektir. Birimimiz, üniversitemize tahsis edilecek Erasmus hibesi belli olana kadar hiçbir öğrenciye hibeli öğrenci olacağı garantisini sunmamaktadır.

Yukarıdaki bilgileri eksiksiz olarak okudum ve kabul ediyorum. Başvuru için tıklayınız.