Danışmanlığını Üniversitemizin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Boyacı Hocamızın yürüttüğü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinden oluşan Tapir Lab. takımı, TEKNOFEST 2022 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İleri Kategori’de finalistlerinin belirlenmesini sağlayan Proje Değerlendirme Raporu’ndan 97 puan alarak birinci sırada yerini aldı. Tapir Lab. takımı, Trabzon’da 5-7 Ağustos 2022 tarihlerinde düzenlenen TEKNOFEST 2022 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması İleri Kategori’de geliştirmiş oldukları otonom yük taşıma aracı ile İstanbul Ticaret Üniversitesi’ni temsil etti. Sanayide Dijital Teknolojiler yarışması, üretim süreçlerinin enuygunlaştırılması amacı ile üretim tesisleri içerisindeki malzemelerin, gerekli oldukları noktalara, gerekli oldukları miktarda ve zamanda otonom bir şekilde taşınmasını sağlayacak araçların geliştirilmesini amaçlamaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Yayın Araştırma Proje Koordinasyon Kurulu (YAPKO) tarafından da desteklenen Tapir Lab. takımı, geliştirmiş oldukları aracın gelecek sene de düzenlenecek olan yarışmaya hazır olması için çalışmalarına başladı. TEKNOFEST 2022 Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması’nın sonuçları 30 Ağustos 2022 tarihinde Samsun’da düzenlenecek ödül töreninde ilan edilecek.